Osmanlı’nın “ Sultan II. Bayezid” dönemi, uluslararası bir konuşmaya konu oluyor!

Şeyh Hamdullah anısına ölümünün 500.yılında Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen sergi kapsamında, Osmanlı’nın “Sultan II. Bayezid” dönemine dair bir konuşma yapılacak. Çevrimiçi gerçekleşecek sohbet, 29 Ocak Cuma günü Türkiye’den de takip edilebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2021, 18:04 27.01.2021, 11:55
Osmanlı’nın “ Sultan II. Bayezid” dönemi, uluslararası bir konuşmaya konu oluyor!

Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen ve Prof. Dr. Zeren Tanındı ile Prof. Dr. Muhittin Serin tarafından hazırlanan Ölümünün 500. Yılında Şeyh Hamdullah sergisi kapsamında, uluslararası bir konuşma yapılacak. Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü profesörlerinden Cemal Kafadar’ın yürüteceği konuşma, “Rıza, İmar, Fetih: II. Bayezid’in İmkânları ve Tercihleri” başlığı ile düzenlenecek.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek olan sohbet, tüm ülkelerden takip edilebilecek. Konuşma 29 Ocak Cuma günü Türkiye saatiyle 18.30’da, New York’ta ise yerel saatle 10.30’da izlenebilecek. Konferansın dili ise İngilizce olacak ve eş zamanlı olarak Türkçe çeviri seçeneğiyle de yayınlanacak. Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenen Ölümünün 500. Yılında Şeyh Hamdullah sergisi, 10 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında düzenlendi.

Konferans, Prof. Dr. Cemal Kafadar tarafından yürütülecek

Sakıp Sabancı Müzesi ve Columbia University Sakıp Sabancı Center for Turkish Studies Merkezi işbirliğiyle düzenlenen çevrimiçi konferans, Harvard Üniversitesi Vehbi Koç Türkiye Etütleri Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Cemal Kafadar’ın konuşmalarıyla gerçekleştirilecek.  Günümüzde de geçerliliğini koruyan “Osmanlı hat ekolünün” yaratıcısı Şeyh Hamdullah’ın hamisi Sultan II. Bayezid’a odaklanılacak olan konferansta, Osmanlı hükümdarı II. Bayezid dönemime de farklı bir bakış açısı getirecek. Konuşmada, II. Bayezid’in hem geleceğe dair görüşleri hem de kültür hamiliği ve saray kütüphanesi çalışmaları da ele alınacak.

Sakıp Sabancı Müzesi ve Columbia University Sakıp Sabancı Center for Turkish Studies tarafından dalı canlı olarak erişilebilecek olan konuşmaya,  Sakıp Sabancı Müzesi web sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde kayıtla katılım sağlanacak.

Yorumlar (0)