Soylu: Kılıçdaroğlu için suç duyurusunda bulunacağız!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugünkü CHP Grup Toplantısı'nda İçişleri Bakanlığına, valilere ve kaymakamlara "Hepiniz militansınız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

SİYASET 26.01.2021, 18:10 27.01.2021, 14:10
Soylu: Kılıçdaroğlu için suç duyurusunda bulunacağız!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugün yapılan TBMM Grup Toplantısı'nda sarf ettiği "Hepiniz militansınız" şeklindeki ifadelere tepki göstererek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdinin "militanlarıma dokunma" olduğunu ancak hepsine de dokunacaklarını ifade etti.

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'na göre PKK üyeliğinden tutuklanan belediye meclis üyelerinin militan olmadığını, birlikte hareket ettikleri Kandil'in partisi HDP'nin ve teşkilatlarını elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarıyla süsleyenlerin militan olmadığını fakat terörle mücadele eden, kentleri ve kentin insanları için kendini adayan vali ve kaymakamların militan olduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İçişleri, 'hepiniz dava açın' diye tüm valiliklere genelge gönderiyor." sözünü de yalanlayan Süleyman Soylu, valiliklere gönderilen yazının bir bilgilendirme yazısı olduğunu ve yazıda "Valilere hakaret edenler hakkında İçişleri Bakanlığının boş durmadığı ve suç duyurusunda bulunduğu" yönünde bilgilendirmenin yer aldığını kaydetti. Soylu Kılıçdaroğlu'nu "bilgisizlik ve cahelatle" suçladı.

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun dostlarına da tavsiyede bulunarak, Kılıçdaroğlu'nu tedavi olması konusunda ikna etmelerini önerdi.

Kılıçdaroğlu ve zihniyetini "Tek parti döneminin sabıkalıları" olarak nitelendiren Bakan Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalnızca siyasetçi olarak değil, bürokrat olarak da tarihin en başarısızı olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vali, kaymakam ve yargı mensuplarına "militan" diyen CHP'li Berhan Şimşek'i destekleyerek, Şimşek'e gösterilen tepkileri bugünkü Grup Toplantısı'nda eleştirmiş ve İçişleri Bakanlığının bütün valiliklere genelge göndererek "Hepiniz dava açın" dediğini ileri sürmüş, "Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)