Oscar ödüllü ünlü filmler TV+'da

Oscar ve Cannes'a damga vuran ünlü filmler, dijital içerik platformu TV+ tarafından sinema tutkunlarıyla buluşturulacak.

KÜLTÜR-SANAT 24.03.2024, 00:48 25.03.2024, 11:00 Hakan Öksüz
Oscar ödüllü ünlü filmler TV+'da

96. Akademi Ödül Töreni'ne damga vuran filmler, TV+ tarafından sinemaseverlerle buluşturuluyor. Oscar gecesinden ödüllerle ayrılan ve pek çok dalda aday gösterilen ünlü yapımlara platformda yer verilecek. Bu filmlerin "Holdovers", "Anatomy of a Fall", "Io Capitano" ve "Teacher’s Lounge" olduğu kaydedildi.

Oscar ve Cannes ödüllü Anatomy of a Fall

"En iyi özgün senaryo" dalında Oscar kazanan ve 5 dalda adaylığı bulunan Anatomy of a Fall, platformda yayınlanacak. Geçen yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye (en iyi film) ödülünü kazanan Anatomy of a Fall, görme engelli oğullarıyla Fransız Alpleri’nde izole bir hayat süren ailenin hikayesini anlatıyor. 

Holdovers

5 dalda Oscar adaylığı alan "Holdovers" filmi, 1970'lerde geçiyor. Tek hayatı okuldan ibaret olan bir öğretmen, sorunlu bir öğrenci ve okuldaki aşçının yaşadıkları konu ediliyor. Da'Vine Joy Randolph, filmde canlandırdığı rolle Oscar'dan "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüyle ayrıldı.

İlker Çatak'ın Teacher’s Lounge filmi

Oscar Ödülleri'nde "yabancı dilde en iyi film" dalında adaylığı bulunan Teacher’s Lounge filminin yönetmenliğini İlker Çatak üstlendi. Teacher’s Lounge, matematik öğretmeni Carla Nowak'ın, okuldaki bir hırsızlık olayını açığa çıkarmaya çalışmasını konu ediniyor.

Bir mülteci hikayesi: Io Capitano

İtalyan yapımı "Io Capitano" Senegal'den ayrılan ve Avrupa hayalleri kuran iki mültecinin hikayesini anlatıyor. Rap yıldızı olmayı düşleyen Moussa ile Seydou, bu yolculuk sırasında pek çok zorlukla karşı karşıya kalacaktır.

Yorumlar (0)