Naruto kimdir? Naruto kaç sezon? Naruto anime

Naruto son zamanlarda internette en çok aratılan kelimelerin başında gelmektedir. Peki Naruto kimdir? Manga ne demek? Naruto kaç sezon? Naruto anime ile ilgili detayları derledik...

KÜLTÜR-SANAT 13.08.2022, 00:10 15.08.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Naruto kimdir? Naruto kaç sezon? Naruto anime

Naruto kimdir? sorusunun cevabını araştıran kullanıcılar, doğru bilgileri bulmaya çalışıyor. Peki Naruto nedir? Naruto, Masashi Kishimoto tarafından kaleme alınan bir manga serisi olarak bilinmektedir. İlk mangası olan Şüeişa'yı 1996 yılında piyasaya süren Masashi Kishimoto, kariyerine damga vuran çalışması olan Naruto'ya 1999'da yayımlamaya başlamıştır. Naruto'nun televizyon için üretilen anime serisi, 2002 yılında yayınlanmaya başlamıştır.

Naruto kimdir?

Naruto animesine ismini veren Uzumaki Naruto, ninja eğitimi alarak kendini en üst seviyeye çıkarmaya çalışan karakterin adıdır. Doğumunda yaşanan ilginç olaylar nedeniyle vahşi tilki şeytanın ruhunu taşımaktadır. Diğer insanlara kendisini kanıtlamaya çalışan Uzumaki Naruto, bu hedef doğrultusunda çeşitli maceralara atılmaktadır. Uzun savaş sahneleri ve her karakterin kendine has özellikleri sayesinde Naruto animesi, çıktığı ilk yıllardan bu yana popülerliğini artırmaktadır. 

Manga ne demek? 

Peki manga ne demek? Kısaca manga, Japonların çizgi roman için kullandıkları bir terimdir. Çizim tarzı ve karanlık konularıyla diğer çizgi roman türlerinden ayrılmaktadır. Kökeni 1700'lü yıllara dayandırılsa da Hokusai Katsushika tarafından 1819 yılında yapılan taslak çizimler, ilk manga olarak kabul edilmektedir. Kelimeyi oluşturan "man" ilgisiz, "ga" ise çizim anlamına gelmektedir. 

Naruto anime

Naruto anime 2002 yılında yayınlanmaya başlamıştır. İlk bölümün ismi "Giriş! Naruto Uzumaki!" olan Naruto 2007'de sona ermiştir. Daha sonra bu dizinin devamı niteliğindeki Naruto: Shippuuden adlı dizi başlamıştır. Peki Naruto kaç sezon? Toplamda 15 sezon boyunca yayınlanan Naruto animesi, 2017'de final yapmıştır. 2017'de Naruto'nun oğlu Boruto'nun hikâyesini anlatan Boruto: Naruto Next Generations isimli anime dizisi başlamıştır.

Yorumlar (0)