Moskova’da Türk yapımı ‘Kovan’ filmi izlendi!

43. Uluslararası Moskova Film Festivali, bu yıl yönetmenliğini Eylem Kaftan’ın üstlendiği ‘Kovan’ filmini ağırladı. Başrolünde Meryem Uzerli, Feyyaz Duman ve Hakan Karsak’ın yer aldığı film hakkında konuşan Kaftan, filmin Rusya’daki maceralarını da film gösterimi sonrası söyleşide dile getirdi.

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2021, 17:35 03.05.2021, 15:42
Moskova’da Türk yapımı ‘Kovan’ filmi izlendi!

Kırkm üçüncü kez bu yıl düzenlenen ve Rusya’da gerçekleşen Moskova Uluslararası Film Festivali, Türk filmlerini ağırlamaya devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışı birçok festivalden ödüllerle ayrılan ‘Kovan’ filmini gösteren festival, filmin yönetmeni Eylem Kaftan ve başrol oyuncusu Meryem Uzerli’yi ağırlamıştı. Festivalin kırmızı halı seremonisine damga vuran Uzerli, hatırlanacağı gibi Siyah uzun elbisesiyle olukça dikkat çekmişti. 



200 ülkede birden vizyona girdi

Rusya’da gösterilen ve izleyici karşısına çıkan Kovan filmi hakkında konuşan yönetmen Eylem Kaftan, Rus kültürü ve festival hakkında düşündüklerini belirtti. Filminin Moskova’da büyük bir heyecanla karşılandığını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Kaftan, Moskova Uluslararası Film Festivali’nde özel gösterim olarak yer almaktan ve izleyicilerle sinema salonunda buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 20 yıldır belgesel sinemayla uğraştığını söyleyen Eylem Kaftan, ‘Kovan’ filminin ilk uzun metrajlı yönetmenlik filmi olduğunu ve 25 Mart tarihinde filmin tamı tamına 200 ülkede birden vizyona girdiğini açıkladı. 



Doğu Karadeniz’in filmin coğrafyasına çok uygun olduğunu belirtti

Kovan filminin başrolünde Meryem Uzerli’nin yanı sıra Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu gibi isimler de yer alıyor. Filmin çekimlerinin Doğu Karadeniz’de yapıldığını söyleyen Eylem Kaftan, coğrafyada arıcılarla ve vahşi hayvanların karşılaşmasının kendisini çok etkilediğini söyledi. Sinematik anlamda bunun kendisini çok etkilediğini belirten Kaftan, çekimler esnasında arılara sayı göstermeye çalıştıklarını ama gürültülü bir oryam oluğu için kimi zaman arılar tarafından sokulduklarını da söyledi. Rus sinemasına yabancı olmadığını ve bunun nedeninin ise anne tarafından Kafkas kökenli olduğu için olduğunu söyleyen Kaftan, Rus yapımcılarla sanat için bir araya gelmekten mutluluk duyabileceğini söyledi. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde ayrıca Türkiye’den Tufan Taştan’ın yönettiği ‘Sen Ben Lenin’ filmi de bulunuyor. Film, yarışma bölümünde izleyicilerle buluşacak.

Yorumlar (0)