Joker filmi (2019) Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Kimileri bayıla bayıla izledi, hayran oldu… Kimleri ise hiç beğenmedi, hatta nefret etti. Ama şöyle bir gerçek oldu ki Joaquin Phoenix bu rolle Oscar’ın sahibi oldu. 2019 yapımı Joker filminin konusu, fragmanı ve oyuncuları…

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 10:54 16.11.2020, 13:36
Joker filmi (2019) Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Sinema ve çizgi roman tarihine damga vuran ‘en kötü’ karakterler arasında ilk 5’te yerini alabilecek Joker filmi, 2019’da yeni bir versiyonla izleyiciyle buluştu. Hayatında neye elini atsa başarısızlıkla sonuçlanan Arthur Fleck’in hayat hikâyesini anlatan Joker’ın hikâyesi, daha önce Christopher Nolan’ın yönettiği 2008 yapımı “Kara Şövalye” filminde de anlatıldı. Kara Şövalye’de Batman’ın azılı düşmanı Joker karakterine Health Ledger hayat verdi. Joker’ın bu hikayesi, Health Ledger’ın ölümünden sonra izlendi ve Ledger, başarılı performansıyla bir çok övgü ve ödüle değer görüldü.

Joker filminin konusu


Gelelin 2019 yapımı, Joaquin Phoenix’e 2020 yılı Akademi Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” Oscar ödülü kazandıran Joker’a… Film, Joker’ın daha Batman ile tanışmadan önceki ve Joker olma yolunda onu getirdiği yere odaklanıyor. 
Geçimi gündüzleri taktığı bir palyaço maskesiyle geçiren Arthur, geceleri taktığı maske ile kendiyle yüzleşir. Hayatında sadece annesi olan Arthur, annesiyle de arkadaş gibidir. Annesinin onu ‘Happy’ yani ‘mutlu’ olarak çağırması, babasızlık ve yaşadığı yalnızlık acısını da gizlemesini sağlar. 
Çok yalnız kalan Arthur, insanlarla bir bağ kurma niyetindedir. Tuhaf hareketleri ve kendi kendine konuşan halleri yüzünden Arthur, toplumdan dışlanan bir adam haline gelmiştir. Bu durum da Arthur’u, şehrin ve insanların zorbalıklar neticesinde çok aykırı ve kötü bir insan haline getirmeye mi başlayacaktır?
Yaşadığı hayal kırıklıklarıyla bambaşka bir karakter haline bürünen Arthur, yaşadığı Gotham Şehri’nin kaderini değiştirecektir. Eli kanlı katiller, suç şebekeleri, kötülük kaosu git gide Arthur’a işler ve Arthur artık kendi kimliğini bırakıp gözü dönmüş bir kötülük makinası olan Joker’e dönüşür…
 


 

Joker filminin kamera arkası ekibi ve oyuncuları

Öncelikle Joker’ın, Kara Şövalye’nin serisi yani bir devam filmi olmadığını belirtmek gerek. 2019 yapımı Joker’in yönetmenliğini Old School, Felekten Bir Gece, Git Başımdan!, Hangover 2 ve Hangover 3 gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlenen Todd Phillips gerçekleştiriyor. Joker’in senaryosunu ise Todd Phillips, Scott Siler ile birlikte yazmış. 

Filmin baş karakteri Joker’a “Her - Aşk”, “Mantıksız Adam”, “The Master”ve “You Were Never Really Here” gibi filmlerin başarılı oyuncusu Joaquin Phonenix hayat veriyor. Diğer rollerde ise Robert De Niro, Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy, Shea Whigham ve Brett Cullen gibi oyuncular hayat veriyor.
Filmin Oscar ödülü kazanan müzikleri, “Magdalalı Meryem”, “Fidye”, “Sicario” gibi filmlerin yanı sıra “Chernobyl” dizisinin de müziklerini hazırlayan Hildur Guðnadóttir tarafından hazırlandı. Filmin uluslararası dağıtımını ise Warner Bros. üstlendi.

IMDB’de Joker


Dünya çapında 800 milyondolar bir gişe başarısına imza atan Joker’in çekimleri için, 70 milyon dolarlık bir bütçe hazırlanmıştı. Ülkemizde de tamı tamına 19 hafta sinema salonlarında kalan Joker, toplamda 36 Milyon 914.006 TL hasılat elde etti.

Joker, 92. Oscar Ödülleri’nde Joaquin Phoenix ile “En İyi Erkek Oyuncu”  ve Hildur Guðnadóttir “En İyi Film Müziği” Oscar ödüllerini kazanmıştı. Ayrıca Joker, 73. BAFTA’ya da adaylıkları ve aldığı ödüllerle damga vurmuştu.


Joker filminin fragmanı

Yorumlar (0)