‘İnanç ve Sanat’ sergisinde, 150 eser bulunuyor!

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi , ‘İnanç ve Sanat’ adlı verilen bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 150 tane eseri bünyesinde bulunduran sergi, 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

KÜLTÜR-SANAT 20.04.2021, 16:13 21.04.2021, 09:29
‘İnanç ve Sanat’ sergisinde, 150 eser bulunuyor!

İstanbul Fatih’te bulunan ve bünyesindeki eserlerle ziyaretçilerin ilgi odağı olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, bugünlerde önemli bir sergiye ev sahipliği yapmakta.  Gizli hazinelerden eserleri bünyesinde barındıran “İnanç ve Sanat” sergisi, müzede sergi severlerle buluşuyor. 30 Temmuz’a kadar Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde görülebilecek olan sergi, beş konu başlığı altında açıldı.



Sergi, 5 başlıkta geziliyor

Bu başlıklar arasında “Medeniyet”, “Peygamber Efendimiz”, “Dua”, “Kur’an-ı Kerim” ve “İbadet” bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açılışını yapan sergi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin sergi salonunda görülebiliyor.  
 


Sultanahmet'te bulunan müzedeki sergide, sekizinci yüzyıl sonu ve dokuzuncu yüzyıl başı tarihinde yapıldığı bilinen ve 1294 yılına parşömen üzerine Kûfi hatla yazılmış Usta Yâkut el- Musta’sımi’nin yazdığı Kur’an-ı Kerimler bulunuyor.



Sergide ilk seda bir sergide kullanılan 73 eser de bulunurken, ayrıca Seyyid Mahmud Hayrani’nin oğlu Seyyid Ali’nin, Selçuklu ağaç işçiliğinin en güzel örneklerinden tabut sanduka kısmı da bulunuyor. Sergide de yer alan önemli eserlerden bir diğeri ise, Bursa Yıldırım Beyazıt Türbesi‘nden tılsımlı gömlek olarak dikkat çekiyor.30 Temmuz’da kapanacak olan sergi, pazartesi günleri hariç hafta içi her gün sabah 09.30’dan akşam 17.30’a kadar gezilebilecek. Herhangi bir ücret ödenmeden gezilecek olan sergi, 13 tane Kur’an-ı Kerim eseri bulunduruyor. 

Yorumlar (0)