İkizler Projesi (Gemini Man) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2019’da vizyona giren ve Will Smith’in klonlu karakterlere hayat verdiği İkizler Projesi yani Gemini Man filminin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 29.12.2020, 17:56 29.12.2020, 18:27
İkizler Projesi (Gemini Man) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg ve Don Granger tarafından tasarlanan İkizler Projesi yani Gemini Man filmi, ilk olarak 1997 yılımda Darren Lemke tarafından ortaya çıktı. Ancak geliştirilmesi gereken senaryo, 20 yıla kadar uzadı. 

2016 yılında geldiğinde ise filmi Skydance Media tarafından senaryo hakları Disney'den satın alınarak hayata geçirilme işlemine konuldu. Paramount ile Skydance’in elinde bulunan filmin senaryosunu çekmesi için, yönetmen Ang Lee ile anlaşıldı. 2018’in Şubat ila Mayıs ayları arasında çekimleri gerçekleşen film, 2019’da görücüye çıktı. Film 4DX, IMAX, 3D ve Dolby Cinema formatlarında yayınlandı.

Eski bir kiralık katil olan Henry’nin, peşine düşen klonu Jackson’dan kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu edinen film, senaryosu açısından bol eleştiri aldı. Filmin çekimleri Kolombiya ve Macaristan Budapeşte’de gerçekleşti. Filme ayrıca Advanced Imaging Society Teknoloji Ödülleri’nden, “120FPS/4 K/3D sinema deneyimi” ödülü de verildi.

Gemini Man konusu


Gemini Man flminin yönetmenliğini, daha önce "Pi'nin Yaşamı" ve "Kaplan ve Ejderha" gibi filmlere imza atan yönetmen Ang Lee üstlenirken, senaryosu ise David Benioff, Jonathan Hensleigh ve Darren Lemke’den oluşan bir ekip tarafından hazırlandı.

Filmde; İşinde uzman olan kiralık bir katil olan Henry, hayatına yeni bir bakış vermek ister. Ancak tam da bu işlerden kurtulma isterken kendini büyük bir girdabın içinde bulur. Henry’nin peşine kendisini öldürmek için gizli bir ajan düşmüştür, bu kişi Henry’nin 25 yıl önce alınan genlerle oluşturulan klonu Jackson’dur. Henry’nin bu klondan kurtulup yenib rhayata adım atması, oldukça zorlu yollardan geçecek bir istek haline gelmiştir…


Gemini Man oyuncu kadrosu    


Suikastçı olarak çalışan eski deniz izcisi olan Henry Brogan’a, Will Smith hayat veriyor. Smith, aynı zamanda Henry'nin klonlanmış Jackson Brogan'ı ve başka bir klonlanmış suikastçı olan "Senior" u da canlandırıyor.

Henry’yi ölmekten kurtaran OIG ajanı Danielle "Danny" Zakarewski’yi, Mary Elizabeth Winstead canlandırırken, Eski Force Recon Marine'in acımasız Direktörü Clayton "Clay" Varris’i Clive Owen ve Henry'nin eski Deniz meslektaşı ve pilot Baron’u Benedict Wong canlandırıyor.

IMDB’de Gemini Man


IMDB, Gemini Man yani İkizler Projesi filmine, 10 üzerinden 5,7 puan verdi.

Yaklaşık 138 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanan film, 137 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Ülkemizde ise Gemini Man, 11 Ekim 2019’da vizyona girdi. Toplam 4 hafta vizyonda kalan film, 2.016.616 TL hasılat elde etti.
 

Gemini Man izle

Gemini Man Fragmanı
 

Yorumlar (0)