Hotel Rwanda filmine ilham veren kişi gözaltına alındı!

Ruanda'da 1994 yılında gerçekleşen soykırım esnasında birçok masum kişiyi kurtardığı iddia edilen Paul Rusesabagina gözaltına alındı. 

KÜLTÜR-SANAT 31.08.2020, 16:30
Hotel Rwanda filmine ilham veren kişi gözaltına alındı!

Hotel Rwanda (Ruanda Oteli) filminde, Paul Rusesabagina'nın, 1994 yılında gerçekleşen soykırım esnasında birçok masum kişiyi kurtardığı iddia edilmişti. 

"Terör örgütünün liderliğini yürütmek" ve "masum kişileri öldürmek" gibi suçlamalar yöneltilen Paul Rusesabagina, bir süredir polis tarafından aranıyordu. 

RIB (Ruanda Soruşturma Bürosu), konuya ilişkin yaptığı açıklamada, MRCD'nin (Ruanda Demokratik Değişim Hareketi) liderliğini yapan Paul Rusesabagina'nın yakalandığını ve Ruanda'ya getirildiğini duyurdu. 

MRCD (Ruanda Demokratik Değişim Hareketi), devlet tarafından "terör örgütü" olarak nitelendiriliyor. Paul Rusesabagina'nın, söz konusu örgütün silahlanan koluna maddi anlamda destek olduğu iddia ediliyor. MRCD (Ruanda Demokratik Değişim Hareketi), 2018 senesinde birçok masum insanın ölümüne neden olmak ile suçlanmıştı. 

1994 yılının Nisan ayında Hutular, ılımlı Hutular ile Tutsilere karşı soykırım başlamış, neredeyse 800.000 kişi yaşamını yitirmişti. 

Hotel Rwanda'nın (Ruanda Oteli) konusu nedir?

Hotel Rwanda (Ruanda Oteli) filminde, Paul Rusesabagine, lüks bir otel idare ediyor.  

Irkçılığa karşı çıkan Paul Rusesabagine, Tutsi olan Tatiana ile evli. 

Ruanda'da Tutsi isyankârlarının öldürülmesi sonucu ülkede barış sona erer. Hutu milisleri, her yeri kana bulamaya başlar.

Bunun üzerine Paul Rusesabagine, hem ailesini hem de masum sivilleri korumak için harekete geçer.

Terry George'un yönetmenliğini üstlendiği filmde, Nick Nolte, Joaquin Phoenix ve Don Cheadle gibi isimler rol aldı. 

Yorumlar (0)