Türkiye'den Rusya'ya "PKK" tepkisi!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG'nin alt kolu olan sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensubu teröristleri ağırlayan Rusya'ya ziyaretine tepki gösterdi.

GÜNDEM 31.08.2020, 16:53
Türkiye'den Rusya'ya "PKK" tepkisi!

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin güdümünde olan sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensuplarının Rusya Federasyonu'na yönelik ziyareti ile ilgili açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, teröristlerin Rusya'ya davet edilmesini ve üst düzey ağırlanmasının kaygıyla karşılandığını bildirdi.

"PKK/YPG bir terör örgütüdür"

Türkiye Dışişleri Bakanlığının açıklamasında; bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin terör faaliyetleri, ayrılıkçı yaklaşımı, fiilen kontrolü altında tuttuğu bölgelerdeki yerel halka zulmü, Suriye'nin toprak bütünlüğüne kastı ve başta Türkiye olmak üzere Suriye'nin komşularının millî güvenliğini tehdit eden bir terör örgütü olduğu hatırlatıldı.

Astana mutabakatına aykırı!

Astana görüşmelerine atıfta bulunan Dışişleri Bakanlığı, teröristleri ülkelerine davet eden ve üst düzey ağırlayan Rus yönetimine, 25 Ağustos 2020 tarihinde Cenevre'deki toplantı sonucu yapılan ortak açıklamalarda "gayrımeşru oluşumların bölücü gündemlerine karşı ortak tutumun beyan edildiği anımsatıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Astana garantörlerinin bu toplantılarda yapılan açıklamalarında, "terörizmin her türlüsüyle ve tezahürleriyle mücadele etme, Suriye’nin toprak bütünlüğünün yanısıra komşu ülkelerin millî güvenliğine de halel getirecek ayrılıkçı gündemlere karşı durma" beyanlarında bulunduğunu vurguladı.

Rahatsızlık, Rus makamlarına iletilecek!

Rusya Federasyonu’ndan, Astana ruhuna ve Astana formatındaki toplantılarda yapılan taahhütlere uygun hareket etmesini ve bölücü terör örgütü PKK/YPG iltisaklı oluşumların gündemine hizmet edecek adımlardan kaçınmasını isteyen Türkiye Dışişleri Bakanlığı, sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensubu teröristlerin Rusya'da üst düzey ağırlanmasından duyulan rahatsızlığın, siyasi istişareler için Moskova'da bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyet tarafından Rus makamlarına iletileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)