Hepsinin bir hikayesi var: İşte "Evren İçinde Evren"

Krigami tekniğini yansıttığı eserlerini "Evren İçinde Evren" adlı sergide sanatseverlerle buluşturan heykeltıraş Beste Alperat, "Her eserin bir hikayesi var. Hepsinin felsefesi var. Zorlu yollardan geçen bir dervişin yolculuğunu anlatıyor bu sergi." dedi. Peki sergi, ne zamana kadar açık kalacak? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 12.05.2023, 19:17 Hakan Öksüz
Hepsinin bir hikayesi var: İşte "Evren İçinde Evren"

Heykeltıraş Beste Alperat, Japon kültürüne ait "krigami" isimli tekniği, heykellerini yaparken kullandı. Alperat'ın "Evren İçinde Evren" adlı sergisine pek çok sanatsever katıldı. Serginin 26 Mayıs'a kadar açık kalacağı ifade edildi.

Uzun yıllar boyunca mimarlık yaptığını ve nihayetinde hayali olan heykeltıraşlığa başladığını kaydeden Alperat, krigami dizaynlarını 6 yıldır kullandığını söyledi. 

"Kendi sanatımı krigami tekniği ile ifade ediyorum"

Japonya seyahatinde krigami tekniği ile tanıştığını vurgulayan Alperat, "Bir söz var ya, 'sevdiği işi yapan kişi hiç çalışmamış sayılır.' diye. Benim durumum da öyle. Japonya seyahatimde tanıştığım krigami tekniğini eserlerime yansıtıyorum. Bu bir sanat dili ve benim imzama dönüştü. Kendi sanatımı krigami tekniği ile ifade ediyorum diyebilirim." ifadelerini kullandı.

"İnsanın içsel yolculuğunu anlattım bu eserlerde"

Bronz tozu ile mermer kullanarak ürettiği eserlerini oto boyasıyla yaptığını kaydeden Beste Alperat, "Her eserin bir hikayesi var. Hepsinin felsefesi var. İnsanın içsel yolculuğunu anlattım bu eserlerde. Zorlu yollardan geçen bir dervişin yolculuğunu anlatıyor bu sergi. Bu yolculuk, Simurg'un Anka kuşunu aradığı yolculuğa da benziyor. Kaf Dağı'nın arkasına giden Simurg, aradığı şeyin aslında kendisi olduğunu anlıyordu o hikayede." dedi.

Yorumlar (0)