Miçotakis: Yeni Türk hükümetinden bunu bekliyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis, pazar günü Türkiye'de yapılacak seçimleri yorumladı. 21 Mayıs'ta da Yunanistan'da seçimlerin yapılacağını kaydeden Miçotakis, yeni Türk hükümetinden beklentilerini açıkladı.

GÜNDEM 12.05.2023, 19:41 Hakan Öksüz
Miçotakis: Yeni Türk hükümetinden bunu bekliyoruz

Türkiye, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne kilitlendi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yarışta kaldı. 

Yunanistan'da da 21 Mayıs'ta seçim var

Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis, Türkiye'deki seçimlere ilişkin yorumda bulunan yabancı liderlerden oldu. Miçotakis, Türkiye'den bir hafta sonra 21 Mayıs'ta Yunanistan'ın da sandık başına gideceğini hatırlattı.

"Devletlerin politikaları, bir seçimle değişmez"

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Türkiye ile aralarında bir yakınlaşmanın yaşandığını kaydeden Miçotakis, "Kim kazanırsa kazansın dostluk elini uzatacağım. Bununla birlikte devletlerin politikaları, bir seçimle değişmez. Seçimlerin ardından yeni Türk hükümetinin, Batı'ya karşı tavrını değiştireceğini düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)