Gönüllere İşleyen Hadisli Cuma Mesajları

Cuma mesajlarına geçmeden önce isterseniz Cuma günü Müslümanlar için neden mübarek bir gün seçilmiştir konusunu ele alalım.

KÜLTÜR-SANAT 09.07.2020, 12:02 10.07.2020, 13:32
Gönüllere İşleyen Hadisli Cuma Mesajları

Hz. Adem Cuma günü yaratılmış ve cennete gönderilmiş aynı gün de cennetten azat edilmiştir. Bu yüzden Cuma günü Müslümanlar için kutsal bir bayram niteliğindedir. Müslümanların bayramı olarak kabul edilen mübarek Cuma gününde sevdiklerinize bu hayırlı günü eda etmelerini sağlayacak ve önemini hatırlatacak hadisli Cuma mesajları şunlardır;

Hadisli Cuma Mesajları

1)Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: ”Bir Müslüman abdest alıp Cuma günü namaza gelirse ve hutbeyi huşu ile dinlerse üç günlük günahları affolunur”.

2)”Üzerine güneşin doğduğu en mübarek gün Cuma günüdür”.(Hz. Muhammed(s.a.v)

3)”Cuma gününde bir vakit vardır ki bir Müslüman ibadet ederken o vakte rastlarsa o Müslümanın tüm duaları kabul edilir”.(Hadis-i Şerif)

4)”Cuma günü veya gecesi vefat edene Cenab-ı Allah şehit sevabı yazar”.(Hadis-i Şerif)

5)”Ey inananlar! Cuma günü ezan okunduğunda Allah sizi çağırdığı vakit işinizi gücünüzü bırakıp Allah’a koşun.”(Cuma Suresi)

Kısa Cuma Günü Mesajları

1)Cenab-ı Allah bizleri bu günün feyiz ve bereketine erişenlerden eylesin. Hayırlı Cumalar.

2)Dualarımızın kabul olduğu, günahların bağışlandığı bu kutlu günde Allah evlerimize bereket, kalplerimize iman, bedenlerimize sağlık versin. Cumanız Mübarek Olsun.

3)Allah’ın rahmeti, bereketi ve sonsuz inayeti üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar. Selam ve Dua İle…

4)Ettiğin her dua, kıldığın her namaz kabul olsun. Cuma gününüz mübarek olsun.

5)Allah bizleri iman aşkıyla yanan, seherlerde Allah diye kalkan ve sadece Allah’tan medet uman kullarından eylesin, amin. Hayırlı Cumalar.

Uzun Cuma Günü Mesajları

1)Allah’ım! Mübarek Cuma gününün hürmetine bizleri duası kabul olunmuş, kalpleri iman aşkıyla dolmuş kullarından eyle. Kendi kapından başka kapılara el açıp yalvartma! Bir Fatiha yok mu diye boynu bükük kullarına Fatiha okuyan nesiller yetiştirmemizi nasip eyle! Amin. Hayırlı Cumalar…

2)Ey yerlerin ve göklerin yaratıcısı olan ulu Allah! Sana layık Müslüman olmak için sana yalvarıyoruz, ellerimizi boş çevirme Yarabbi! Bizi cennetinle şereflendir. Bu mübarek Cuma gününün yüzü suyu hürmetine kevser havuzlarından kana kana içmeyi, cennette cemalini gören kullarından olmayı nasip ve müyesser eyle! Amin. Hayırlı ve Nurlu Cumalar

Yorumlar (0)