Bakan Selçuk: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak dedik ama...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ve öğrencilerin sağlığına öncelik verdiklerini, "koşulların elverişli olması halinde" okulları 31 Ağustos günü açabileceklerini söyledi. 

EĞİTİM 09.07.2020, 12:13
Bakan Selçuk: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak dedik ama...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos günü açılması planlanan okullara ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Bakan Selçuk, okulların açılacağı hafta nelerin yaşanacağını şu an kestiremediklerini belirterek, öğretmen ve öğrencilerin sağlığına öncelik verdiklerini, "sağlıklı bir ortamın oluşması ve koşulların elverişli olması halinde" 31 Ağustos günü okulların açılabileceğini ifade etti. Selçuk, bu sürece aylardır hazırlık yaptıklarını söyledi.

"Her türlü modele hazırız"

Uzaktan eğitime devam edilmesinin istenmesi durumunda buna hazırlıklı olduklarına dikkat çeken Selçuk, seyrekleştirme modelinin denenmesi halinde buna da hazır olduklarını kaydetti. Selçuk, bir sene sonrasına ait içerikleri tamamlamak üzere olduklarını belirterek, gereken tüm önlemleri aldıklarını ve kendilerine güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 

"Rakamlara göre hareket edilecek"

Okulların açılması hususunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınındaki rakamlar göz önünde bulundurularak hareket edileceğini aktaran Selçuk, her türlü altyapıya ve olanağa sahip olunduğunun altını çizdi. 

Selçuk, risk tespit edildiği zaman hemen gerekli önlemleri aldıklarını, bu nedenle velilerin rahat hissetmesi gerektiğini ekledi. 

"Kurallara göre değerlendirmede bulunacağız"

Vaka sayılarının az olduğu şehirlerimizde yüz yüze eğitim verilip verilemeyeceğine ilişkin Selçuk, her türlü koşula karşı plan yaptıklarını, eğitim ve pedagojinin bazı kurallara sahip olduğunu ve buna göre değerlendirmede bulunacaklarını kaydetti.

Selçuk, durumu daha da karmaşık bir hale getirmeye gerek olmadığını, gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.  

Yorumlar (0)