Fosseptiğin (Başlangıç) - İzle

KÜLTÜR-SANAT 03.12.2020, 18:49 03.12.2020, 19:00
Fosseptiğin (Başlangıç) - İzle

Inception filmi, dünyaca ünlü aktör Leonardo DiCaprio ‘nun başrol görevini üstlendiği bir şaheser olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı aktör filmde Dom Cobb karakterini canlandırıyor. Öyle ki bir hırsızlık ve aksiyon temelli olan bu film, Bilim kurgu mahiyetinde izleyicilerin önüne çıkıyor. 

Başlangıç IMDB

Başlangıç filmi orijinal adı ile Inception, ABD yapımı bir projedir. Tam olarak bu projenin maliyeti yani filmin bütçesi 160 Milyon dolardır. Aynı şekilde filmden elde edilen toplam hasılat da 186 Milyon Dolardır. 

Inception Fragman İzle

2010 yılında ilk olarak ABD'de gösterime giren Başlangıç ( Inception) , son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Nitekim filmin senarist ve yönetmenliğini Christopher Nolan üstlenmiştir. Aynı şekilde filmin yapımcılığını da Nolan üstlenmiştir. 

Filmin Konusu Ve Kısa Özeti

Hırsızlığın bir yetenek halinde kendisinde yer verildiği baş karakter Cobb, her ülkede kırmızı bültenle aranmaktadır . Bununla beraber filmin senaryosunda Bilim kurgu mahiyetinde bir olay örgüsü görülüyor. Öncelikle filmin kısa bir özetini sizlere sunalım;

Inception Wikipedia 

Filmin baş karakteri olan Dom Cobb, gizemsi bir rüya hırsızlığın uzmanıdır. Nitekim bu yeteneği ile insanların bilinçaltına inmeyi ve buradan en değerli bilgilerini çalması da çabası. Bundan dolayı Cobb, her ülkenin firarisi durumundadır. Bu durum Cobb birçok şeyini kaybetmesine ve dolayısıyla da düzeninin alt üst olmasına sebebiyet vermektedir. Cobb'a içinde bulunduğu bu huzursuz durumdan kurtulması ve normal hayata döne bilmesi için bir fırsat sunulur. Öyle ki bu fırsat, bir hırsızlıktan yani insanın düşüncelerini çalmaktan çok bir düşünceyi yerleştirme suçudur. Bu suçun başarılı olması durumunda da Cobb, Başlangıç diye tabir edilen yeni bir hayata başlayacaktır. Ancak tahmin ettiğinden daha yetenekli düşmanları her seferinde Cobb'a engel olacaktır. 

Filmi İzle

Filmin Oyuncu Kadrosu

Film, gösterime girdiği yıl oldukça olumlu yorumlarla karşılaşmıştır. Bu başarılı filmde başrol Leonardo DiCaprio olmak üzere birçok ünlü aktör yer almıştır. Bunlar filmde sahip oldukları karakterler ile beraber şu şekilde ifade edilebilir;

• Marion Cotillard – Mal 

• Ellen Page – Ariadne

• Joseph G. Levitt – Arthur

• Ken W. – Saito

• Tom Hardy – Eames

• Cillian Murphy – Robert Fisher

• Michael Caine – Miles

Yorumlar (0)