Devlet Tiyatroları, dijitale özel gösterilerle geliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzak kalınan tiyatrolar için dijital oluşumlar yapılmaya devam ediliyor. Devlet tiyatrolarından gelen yeni bir atakla, Okuma Gösterimleri Projeleri ile oyunlar, evlere geliyor!

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2021, 11:53 06.01.2021, 17:31
Devlet Tiyatroları, dijitale özel gösterilerle geliyor!

Devlet Tiyatroları’ndan pandemi sürecinde sanattan uzak kalan seyirci için dev çalışma! Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle Devlet Tiyatrolarının bazı oyunları, Koronavirüs salgını başında You Tube’de yayınlanmış ve sanatseverler tarafından takip edilmişti. Devlet Tiyatroları’nın bu kapsamda yeni çalışması ise  "Okuma Gösterimleri" projesi!

İlk yayınlanan oyun: Kadın ve Kedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada; “Okuma Gösterimleri Projesi” ile Devlet Tiyatroları’nın hazırladığı birbirinden seçkin 6 eser, dijital ortamda yer alacak. Bu kapsamda ise her hafta bir oyun paylaşılacak. İlk okuma gösterimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube sayfasında yayınlandı. Behçet Necatigil’in eserinde uyarlanan “Kadın ve Kedi” oyunu, ilk yayınlanan oyun oldu. Gelecek hafta ise, Bilge Karasu'nun "Sevilmek" adlı oyununun okuma gösterimi yayınlanacak.

Her bir videoda farklı bir oyunun canlandırılması bekleniyor. Seyircilere bu proje ile, sanatçıların sahnede projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdiği gösterilecek. Ayrıca proje kapsamında Oktay Rıfat'ın "Yağmur Sıkıntısı", Vüs'at Orhan Bener'in "Ihlamur Ağacı" ve Behiç Ak'ın "Fay Hattı" ile Özen Yula'nın "Ay Tedirginliği" oyunları da yayına girecek!

Yorumlar (0)