258 kahraman Suriye'ye uğurlandı

Diyarbakır'da 258 kahraman Türk askeri Suriye'ye yolcu edildi.

GÜNDEM 06.01.2021, 11:51 06.01.2021, 18:23
258 kahraman Suriye'ye uğurlandı

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından yürütülen sınır ötesi operasyonlarına takviye olarak hazırlanan 258 asker, Diyarbakır'dan dualarla terörden arındırılan Suriye'nin Rasulayn ilçesi ile Barış Pınarı Harekâtı bölgesine uğurlandı.

258 kahraman Mehmetçik için Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Silvan Jandarma Komando Alayı'nın komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz, "Şimdiye kadar aziz vatan toprağında güven ve huzur ortamının istikrarı için görev yaptınız. Şimdi de Türkiye’mizin bekasına yönelik var olan terör tehdidini bertaraf etmek, tehditleri yok etmek için Rasulayn ilçesinde bu görevlerinizi yerine getireceksiniz. Aziz Türk milletinin ve Jandarma Genel Komutanlığımızın (JGK) sonsuz desteği her daim arkanızdadır. Gördüğünüz eğitim, sahip olduğunuz tecrübe ile silah arkadaşınıza güveniniz tam olsun. Asla talimatların dışına çıkmayın. Temel prensip olarak 'önce emniyet, sonra hareket'ten ödün vermeyin. Vazifenizi kusursuz yapacağınızdan zerre şüphemiz yoktur. Gözünüz de arkada kalmasın. Aileleriniz de bize emanettir." dedi.

"Selam olsun tüm bedel ödeyenlere"

Suriye'deki göreve gidenlerden Jand. Uzm. Çvş. Ömer Faruk Demirci, "Bu gururu bize yaşatan devletimize ve Jandarma Genel Komutanlığımıza minnettarız. Pencereden baktığınız zaman gökyüzü güneşi esirgemiyorsa birileri bedelini ödediğindendir. Bedel ödeyenler bizleriz. Güneşin bedelini ödemek için gidiyoruz. Selam olsun tüm bedel ödeyenlere." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in okunarak yolculuğa hazırlanan 2. Komando Tabur Komutanlığı askeri 258 personel, aileleriyle vedalaşarak Rasulayn'da görevli Silvan 1. Jandarma Komando Taburundan bu görevi devralmak için dualar ile uğurlandı.

Yorumlar (0)