Denizi olmayan Karabük'te 45 milyon yıllık 'deniz tarağı' bulundu

Karabük'te bir yurttaş, doğa gezisi esnasında bulduğu taşın 45 milyon yıllık bir fosil olduğunu büyük bir şaşkınlıkla öğrendi.

KÜLTÜR-SANAT 23.05.2021, 23:21 25.05.2021, 09:47
Denizi olmayan Karabük'te 45 milyon yıllık 'deniz tarağı' bulundu

Karabük'te ikamet eden Ramazan Bostancı adlı yurttaş, doğa gezisi esnasında bulduğu taş için araştırma yaptı. Paleontologlar ile görüşme yapan Bostancı, bulduğu taşın 45 milyon yıllık bir 'deniz tarağı' olduğunu öğrendi. Konu ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bostancı, "Bu taşı doğa gezisi sırasında bulduk. Çok tuhaf geldi bize. Bu taşa ilişkin olarak gerçekleştirdiğim kısa araştırmada bunun bir deniz tarağına ait 45 milyon senelik fosil taşı olduğunu öğrendim. Görüştüğüm bir paleontolog bunun oldukça değerli bir taş olduğundan söz etti. Deniz olmayan bir kentte böyle bir deniz canlısına denk gelmenin geçmişe ve tarihe ışık tuttuğu kanaatindeyim. Bu yüzden benim için değeri çok büyük. Bu sebeple de büyük bir özenle muhafaza ediyorum." şeklinde konuştu.

"Vitrinimizi süsleyecek"

Paleontologların, söz konusu taşın Anadolu’daki Tetris Okyanusu’ndan kalma kalıntılardan fosil olduğunu dile getirdiklerini anlatan Bostancı, fosili çok iyi bir şekilde koruması gerektiğini aktardıklarını kaydetti. Fosil olduğunu öğrendikten sonra çok heyecanlandığını söyleyen Bostancı, "Yaklaşık olarak 45 milyon yıllık olduğunu söylediler. Kabuklu ve eklem bacaklı bir deniz canlısı olduğu söyleniyor. İnsanoğlu daha dünyada bile yokmuş. Artık vitrinimizi süsleyecek. Bizim için manevi değeri yüksek bir taş. Kentimizde böyle bir şeyin bulunması çok önemli." sözlerini sarf etti. 



Yorumlar (0)