Kısıtlama sürecinde sokak hayvanları aç kalmasın diye seferber oldu

Kastamonu'da ikamet eden hayvansever Hülya Balcı, sokağa çıkma yasağı döneminde de kilometrelerce yol katederek sokak hayvanlarına yiyecek ulaştırıyor.

YAŞAM 23.05.2021, 23:55
Kısıtlama sürecinde sokak hayvanları aç kalmasın diye seferber oldu

Kastamonu'da ikamet eden hayvansever Hülya Balcı, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile uygulanan kısıtlama döneminde ilçe ilçe, köy köy gezerek, 'can dostları' besliyor.

20 yıldır 'can dostlar' ile ilgileniyor

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Balcı, izin günlerinde Kastamonu'nun ilçe ve köylerini gezerek, sokaktaki dostları yalnız bırakmıyor. 

Kendi kurduğu ve 'Patiköy' adını verdiği yerde çoğunluğu yavru ve engelli 70 sokak köpeğinin bakımını üstlenen hayvansever kadın, bir yandan da hasta ve bitkin olanların tedavilerini yapıyor.

Balcı, basın mensuplarına, 20 senedir sokaklarda besleme yaptığını dile getirdi. 

Salgın sürecinde beslemeye çok daha fazla ağırlık verdiklerini söyleyen Balcı, "Sokağa çıkma kısıtlamasında ilçe, köy ve kent merkezinde gücüm yettiği kadar sokak hayvanlarına, sahipsiz dostlara el uzatmaya çalışıyorum." sözlerini sarf etti.

"Onları kaderlerine terk etmek istemiyorum"

Her hafta farklı bölgelere gittiğini dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

"Her hafta farklı bir ilçeye gidiyorum. Bazı bölgelerde gönüllü arkadaşlarımız var, oralara gitmiyorum fakat mama gönderiyorum. Hastane personeliyim. Hastanede arta kalan yemekleri topluyorum. Bazı zincir marketler, son kullanma tarihi yaklaşan gıdaları bize bağışlıyor. İzin günlerimde çok yorgun olmama rağmen onları kaderleriyle baş başa bırakmak istemiyorum." dedi. 



Yorumlar (0)