CSO, yeni binasının kapılarını konserle açtı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yeni binasında ihtişamlı bir konserle sanatseverleri ağırladı! Konser, Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde gerçekleşti.

KÜLTÜR-SANAT 05.12.2020, 15:34 06.12.2020, 14:32
CSO, yeni binasının kapılarını konserle açtı!

Ülkemizde 194 yıllık tarihiyle; birçok sesli müzik enstrümanını bir araya getiren ve dünya metropolleri arasında kendine yer bulmayı hedefleyen CSO yani Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yeni binasında düzenlenen ilk konseriyle muhteşem bir açılışa imza attı. Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde gerçekleşen açılış konserinde müzik dolu anlar yaşandı.
 


 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği binaya girişte, izleyiciler HES kodu sorgulamasıyla alındılar. Maske ve sosyal mesafeye de dikkat edilen konserde, Can Deliorman yönetiminde harika bir açılış konserine imza atıldı. Salon girişinde bulunan dezenfektanlarda da kullanan izleyiciler, üçer koluk boş bırakılacak şekilde oturtuldular. 
 


 

Mimari ve müzik sanatı açısından, bu binadan öğrenilecek çok şey var


CSO binasının proje müellif mimarları olan Semra Uygur ve Özcan Uygur, bu binanın açılmasının ülkemizde senfonik müzik salonu olarak yapılan ilk mekan olması açısından önemli olduğunu ve hem müzik sanatı hem mimarlık sanatı açısından bu binadan fazla öğrenilecek şeyin olduğunu dile getirdiler. 


Açılış konserinde; dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu ve piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel kardeşler ağırlandılar. Ayrıca CSO, Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’ ve Ferit Tüzün’ün “Türk Kapriçyosu” eserlerini de konserde dinleyiciye hazırladı. Wolfgang Amadeus Mozart'ın "İki Piyano ve Orkestra İçin Konçerto" eserini icra eden Güher ve Süher Pekinel, CSO birlikte şahane bir icra sundu izleyicilere. Angela Gheorghiu'nun Georges Bizet'nin "Habanera" eserini seslendirdiği dakikalar da salondan büyük alkışlarla karşılandı.
 

Yorumlar (0)