Antalya, 5,2 ile sarsıldı!

Antalya, saat 15.44'te 5,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

YAŞAM 05.12.2020, 16:26 06.12.2020, 17:10
Antalya, 5,2 ile sarsıldı!

Antalya'da saat 15.44'te 5,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Söz konusu yer sarsıntısına ilişkin açıklama AFAD'dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) geldi.

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Antalya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ifade edildi. 

Açıklamada, saat 15.44'te gerçekleşen yer sarsıntısının merkez üssü Gazipaşa ilçesi açıkları olarak bildirildi. 

Yerin 77,58 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Antalyalıların paniğe kapılmasına neden oldu. 

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Twitter hesabından yapılan diğer bir açıklamada, söz konusu yer sarsıntısının ardından henüz olumsuz bir ihbarın alınmadığı kaydedildi.

Antalya'ya geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, gelişmelerin yakından izlendiği aktarıldı. 

Kandilli'den açıklama

Kandilli Rasathanesi ise Antalyalıları korkutan depremin 5,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: Bütün ekipler teyakkuzda

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördükten sonra taburcu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Antalya açıklarında gerçekleşen yer sarsıntısında şu ana kadar can veya mal kaybına ilişkin herhangi bir ihbar alınmadığını ifade etti. 

Böcek, bütün ekiplerin teyakkuzda olduğunu bildirerek, Antalyalılara "Geçmiş olsun" dedi.

Vali Yazıcı: Kırsal bölgeyle iletişimdeyiz

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini duyurdu. Vali Yazıcı, kırsal bölgeyle iletişim kurulduğunu belirterek, can ve mal kaybına ilişkin henüz bir bildirim alınmadığını ifade etti. 

AFAD Antalya İl Müdürü Timur: Şiddetli bir biçimde hissedildi

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Antalya İl Müdürü Fevzi Timur, 5,2 büyüklüğündeki yer sarsıntısının Gazipaşa ilçesine 40 kilometre mesafede gerçekleştiğini aktardı. 

Timur, yer sarsıntısının şiddetli bir biçimde hissedildiğine dikkat çekerek, olumsuz bir durumun henüz kendilerine ulaşmadığını ancak ekiplerin çalışmayı sürdürdüğünü belirtti. 

"Korkudan sokağa fırladık"

Hidayet Gün isimli bir vatandaş, 5,2 büyüklüğündeki deprem sebebiyle büyük bir korku yaşadıklarını ifade etti.

1999 Gölcük depremine ve 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depreme de yakalandığını belirten Hidayet Gün, bugün korkudan sokağa fırladıklarını ancak yeniden evlerine çıkmak zorunda olduklarını söyledi. 

Yorumlar (0)