Cannes Film Festivali'nde Türkiye standı yer alacak

Fransa'da düzenlenecek olan '74'üncü Cannes Film Festivali' esnasında gerçekleştirilen Avrupa Film Pazarı'nda (Marche du Film) ülkemizin standı da açılacak.

KÜLTÜR-SANAT 06.07.2021, 23:19 07.07.2021, 17:04
Cannes Film Festivali'nde Türkiye standı yer alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, bugün başlayan festival, 17 Temmuz tarihinde son bulacak.

Bakanlığın, TGA (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) ve Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı'nın iş ortaklığında organize ettiği Türkiye standı festivalde yer bulacak.

Türk filmleri görücüye çıkıyor

Söz konusu standta Türk sinemasının kısa metraj, uzun metraj ve belgesel türlerindeki en yeni ve geliştirme aşamasında olan projeleri tanıtılacak, Türk filmleri uluslararası mecrada görücüye çıkacak.

Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık üçlemesinin ikinci filmi olan 'Bağlılık Hasan', bahse konu festivalin en prestijli bölümlerinden 'Belirli Bir Bakış' seçkisinde yarışacak.

Yarışta 20 filmin bulunacağı seçkinin jüri başkanlığını İngiliz senarist ve yönetmen Andrea Arnold üstlenecek. Jüride yapımcı ve yönetmen Mounia Meddour, oyuncu Elsa Zylberstein, senarist, yapımcı ve yönetmen Daniel Burman ile yapımcı, oyuncu ve yönetmen Michael Covino yer alacak.

Ana yarışmanın jüri başkanlığını ise ABD'li yönetmen Spike Lee'nin yapacağı festivalde, 24 film Altın Palmiye için kozlarını paylaşacak.

Devlet desteği anlatılacak

Festivalde teknoloji ve bilgi aktarımı, yerel fon kaynaklarına ulaşım, potansiyel pazarlar meydana getirilmesi ve tanıtım çalışmalarının gelişmesi gibi nedenlerle sinema sektöründe önemli bir hal alan ortak yapım ve proje olanakları görüşülecek.

Yeni sinema yasası ile uygulamaya konulan, yabancı film yapımcılarına belgesel, uzun metraj film ve televizyon dizileri için ülkemizde harcadıkları meblağın yüzde 30'una kadarının iade edilebilmesine olanak sağlayan 'Yabancı Film Yapım Desteği' uluslararası film yapımcılarına aktarılacak.

Söz konusu destek ile doğal plato özelliğine sahip ülkemizin bu alandaki rekabet gücünün artacağı ve önemli film çekim merkezlerinden biri olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)