İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler: 2018'de bana oy vermedi

İnce, eski yol arkadaşı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Beni neden sattınız? Neden 12 bin sandığa gözlemci koymadınız? Neden sistem çöktü? Neden bana seçim sonuçlarını vermediniz? Neden bana oy vermediniz? Gelin bunları tartışalım." dedi.

SİYASET 06.07.2021, 23:54
İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler: 2018'de bana oy vermedi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'nı açtı. Parti binası önünde konuşma yapan İnce, sert sözlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

"Bence bana oy vermediler"

İnce, burada gerçekleştirdiği açıklamada, “Çok fazla oy almamı istemiyorlar. Para bile harcamadılar. Devletten gelen hazine parasına dokunmadılar. Hepsini kasada tuttular. Seçimin ardından kurultayı kazanmak için para harcadılar. Ya bunlar bana oy verdiler mi, vermediler mi? Bence bana oy vermedi bunlar. Bana diyor ki 'CHP’den niçin ayrıldın?' Ya hanginizin CHP'ye benim kadar emeği var. 42 yıl mücadele ettim. Artık pes ettim. Sizin entrikalarınızla uğraşacak halim yok. Hem iktidarı hem de muhalefeti sandığa gömmek için yola çıktım. 'Ben CHP'liyim, CHP'den başka bir partiye oy vermedim. Elim AK Parti'ye asla gitmez fakat bu CHP de artık Atatürk'ün partisi değil, çizgisinden bir hayli uzaklaştı.' diyorsan, senin yerin tam da Memleket Partisi'dir.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na davet

Kılıçdaroğlu’ndan özel bir ricası olduğunu da belirten İnce, “Gel sizinle özel bir tartışma yapalım. Partiden neden ayrıldım. Beni neden sattınız? Neden 12 bin sandığa gözlemci koymadınız? Neden sistem çöktü? Neden bana seçim sonuçlarını vermediniz? Neden bana oy vermediniz? Gelin bunları tartışalım. Madem demokratsın, ilk olarak gel benimle bir tartış. Bakalım kim haksız, kim haklı, kim beni mağdur etmiş, kim bana haksızlık yapmış. Kazanacağını söyleyerek partiyi yönetenler, ben kazanacağım diye korktular. Beni aşağıya çekmek için uğraştılar. Gel televizyona, ilk olarak benimle tartış. Ak koyun karakoyun, hepsi çıksın ortaya.” dedi.















Yorumlar (0)