Bursa, Türk dünyasını ağırladı 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti gala konserini Bursa’da düzenledi. Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan, Tıva, Türkiye ve Saha’nın (Yakutistan) katıldığı görkemli gecede topluluklar halk oyunlarını oynayıp Türk dünyası şarkıları söyleyip şiirler okudular. 

KÜLTÜR-SANAT 27.01.2022, 10:58 28.01.2022, 09:05
Bursa, Türk dünyasını ağırladı 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), 2022 senesi için Bursa şehrini Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan etti. Bu kapsamda düzenlenmeye başlanan etkinliklerin ilki, gala konseri oldu. Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda düzenlenen program, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasıyla başladı: “Bugün, Bursa için şehrin zengin kültürü, köklü tarihi ve tarihi zenginlikleriyle özel ve anlamlı bir gün. Şehrimizin verimli toprakları, eşsiz doğası ve gelişmiş ekonomisi ile 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmesi Türk dünyası birliğinin göstergesidir.” 



Türk ülkelerinin özel performansları sergilendi 

Konuşmasının ardından ise Başkan Aktaş, kendi yazdığı “Benim Bursam” şiirini seslendirdi. Türkiye, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan, Saha (Yakutistan) ve Tıva ülkelerinin yer aldığı TÜRKSOY gecesinde yerel şarkılar söylendi ve danslar edildi. Coşkulu halk danslarının Türk ezgileriyle harmanlandığı geceye çok sayıda izleyici katıldı. 





Yorumlar (0)