Bruce Willis'e teşhis konuldu! Oyunculuğu bırakıyor!

Ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis'in oyunculuğu bırakacağı duyuruldu. Aktörün, mesleğini bırakma sebebinin "afazi hastalığı" olduğu kaydedildi.

KÜLTÜR-SANAT 30.03.2022, 21:54 31.03.2022, 02:02 Hakan Öksüz
Bruce Willis'e teşhis konuldu! Oyunculuğu bırakıyor!

Sinemaseverler, Bruce Willis'ten gelen bir haberle şoke oldu. Kariyeri boyunca onlarca sinema ve dizi projesinde rol alan 67 yaşındaki ünlü aktörün beyninde işlev bozukluğu saptandığı kaydedildi. Pulp Fiction, Die Hard ve Mortal Thoughts gibi filmlerde rol alan Bruce Willis'in, oyunculuğu bırakacağı açıklandı.

Açıklamayı Bruce Willis'in ailesi yaptı!

Bruce Willis hayranlarını hüzne boğan açıklama, ünlü oyuncunun ailesinden geldi. Emmy ödüllü ünlü oyuncunun bir süredir sağlık problemleriyle mücadele ettiğini bildiren aile, "Üzülerek belirtiyoruz ki Bruce Willis'e 'afazi' teşhisi konuldu." açıklamasını yaptı. Beyinde işlev bozukluğuna sebep olan hastalığın "söz yitimi" olarak da adlandırıldığı belirtildi.

Afazi hastalığı nedir?

Oyunculuğu bırakmanın Bruce Willis için oldukça zor bir karar olduğu ancak bunun gerekli olduğu ifade edildi.  Afazi hastalığına sahip bireylerin konuşma bozuklukları çektiği, okuma ve yazma gibi basit yetileri kaybettikleri belirtildi. Bu hastalıktan muzdarip kişilerin konuşulanı anlamada da güçlük çektiği aktarıldı. Ünlü oyuncunun son aylarda rol alacağı filmlerdeki replikleri ezberlemede zorluk çektiği ileri sürülmüştü.

Kariyerinin son dönemlerinde eleştiriliyor!

Bruce Willis, 1985-1989 yılları arasında devam eden "Mavi Ay" adlı diziyle popüler olmuştu. Zor Ölüm, Pulp Fiction, Altıncı His ve Ölümsüz gibi filmlerle rol alan Willis, sinemanın aranan yüzlerinden biri oldu. Başarılı aktör, kariyerinin son döneminde "kalitesiz düşük bütçeli aksiyon filmlerinde oynaması" gerekçesiyle eleştirilerin odağına yerleşmişti.

Yorumlar (0)