Beyazperdede 8 Nisan haftasında hangi filmler var?

8 Nisan haftasında vizyona giren birbirinden güzel yapımları sizler için derledik. İşte yeni haftanın beyazperdede izleyiciyle buluşan yapımları...

KÜLTÜR-SANAT 09.04.2022, 00:17
Beyazperdede 8 Nisan haftasında hangi filmler var?

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 8 Nisan (bugün) itibarıyla 5 tanesi yerli toplamda 10 film sinemaseverlerle buluştu.

Haftanın vizyona giren filmlerini sizler için derledik.

Kendinden Kaçak

Kendinden Kaçak, Youtube fenomeni Kafalar kanalının üyeleri Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı’nın beyazperdede izleyiciyle buluşacak yeni filmi.

Filmin konusu…

Filmde 3 gencin birlikte kaldıkları evde oyun oynarken evlerinin yakınlarında yapılan bir hırsızlık olayının üstlerine kalması sebebiyle hapse girmeleri ve ardından masum olduklarını kanıtlamaya çalışmalarının hikayesi.

Komedi türündeki bu film bugün itibarıyla 264 sinemada gösterime girdi. CGV Mars D. dağıtıcılığını üstlendiği film 1 saat 28 dakika dakika uzunluğunda.

Levent Türkkan’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu Cüneyt İnay tarafından yazıldı. Filmin yapımcılığı ise Harun Türk’e ait.

Kirpi Sonic 2

Kirpi Sonic 2 ya da orijinal adıyla Sonic the Hedgehog 2 filmi macera, komedi ve aksiyon türünde yeni haftanın Türkiye’de beyazperdede vizyona giren yapımlarından.

Daha çok çocuk ve genç izleyicilere hitap eden animasyon film Amerika Birleşik Devletleri yapımı…

Filmin konusu…

Kirpi Sonic 2 filminde yaşananların ardından Tom’un yanında kalan Sonic’in bu defa daha da güçlü bir silahla karşısına gelen Dr. Robotnik ile mücadelesi konu ediniliyor.

Sonic, Green Hills’e yerleşmesinin ardından tam bir kahraman olabilmek için gerekli olan özelliklere sahip olduğunu kanıtlamak için bir hayli sabırsızdır. Dr. Robotnik, bu defa yeni ortağı olan Knuckles’le beraber medeniyetleri yok etme gücünü elinde barındıran bir zümrüdün arayışıyla tekrar döndüğünde sınavı başlamış olur. Sonic, yardımcısı Tails’le ekip olarak beraber zümrüdü yanlış ellere düşmeden bulmak için dünya çapında bir yolculuğa çıkar.

Düşler Fabrikası

Haftanın animasyon, macera türündeki bir başka yapımı ise Düşler Fabrikası.

Filmin konusu…

Düşler Fabrikası ya da orijinal adıyla Dreambuilders, geniş bir hayal gücü olan genç Minna’nın düşlerin nasıl yapıldığını keşfetmesinin ardından gelişen olayları ele alıyor.

Zengin bir hayal gücü olan maceraperest kız Minna, geceleyin rüyasında, rüyaların fabrika gibi yapıldığı renkli bir dünyayı keşfeder. Rüyaları istediği gibi yönlendirebileceğini fark etmesinin ardından da aklına bir fikir gelir. Bir türlü anlaşamadığı kardeşi Jenny’in hayal dünyasına giderek ona fark ettirmeksizin oyunlar oynar. Fakat işler ters gidince Minna, Jenny’i kurtarmak amacıyla rüyalar dünyasında heyecan verici bir serüvene doğru adım atar.

Düşler Fabrikası 2, 178 sinemada vizyona girdi. 1 saat 16 dakikalık animasyon film Danimarka yapımı. Özellikle çocuk ve genç izleyicilere hitap eden bu film bugün itibarıyla beyazperdede seyircisiyle buluştu.

Bir Dilek Tut

Mete Akkuş tarafından yönetilen, Vildan Atasever ve Altan Erkekli’nin başrollerinde olduğu Bir Dilek Tut filmi 8 Nisan haftasının vizyona giren aile, fantastik, dram türündeki filmlerinden. Türkiye’de 71 sinemada gösterime girdi.

Filmin konusu…

Filmde yaşadıkları yerde mutlu olan ve ailesinin almış olduğu İstanbul’a taşınma kararının önüne geçmeye çabalayan genç Kaan ve ailesinin hikayesine odaklanıyor.

Yaşamış oldukları yerde mutlu ve güzel bir hayatı olan Kaan bir gün ailesinin İstanbul’a taşınacağını öğrenir. Kendisini üzen bu haberin ardından arkadaşlarıyla çok sevdiği kürek takımını bırakmak istemez. Bir şeyler yaparak bu yolculuğu durdurması gerekmektedir. En sonunda ise teyzesinin hediye ettiği kitapta çareyi bulur. “Bir Dilek Tut” adlı kitap sayesinde nasıl dilek tutulacağın, iyi kalpliliğin ve saflığın da tılsımını keşfeder. Ona bambaşka ufuklar açar kitap. Hiç hayal etmediği bir dünyanın da kapısı aralanmış olur.

Her Şey Her Yer Aynı Anda

Yeni haftanın vizyona giren bir diğer filmi ise “Everything Everywhere All At Once” oldu. Filmde işi ve ailesiyle sıradan bir hayatı bulunan Evelyn’in bir anda bütün çoklu evrenlerdeki benliklerine vakıf olmasıyla evreni kurtaracak asıl gücün kendisi olduğunu keşfetmesi sonrasında gelişen olayları konu ediniyor.

Son Parti

Enes Ateş tarafından yönetilen Son Parti filmi, lise son sınıf öğrencisi olan Ferman, Savaş, Katre, Birsu ve Deniz’in sınavların öncesindeki son parti gününde yaşadıklarını anlatıyor.

Bir gençlik filmi olan bu yapım 73 sinemada gösteriliyor.

1 saat 40 dakikalık filmin 2019 yılının sonunda 2020 Mart ayında vizyona gireceği ifade edilmişti. Pandemiyle birlikte sıkça ertelendi ve son paylaşımla birlikte bugün vizyona girdi.

Mahluk

Haftanın korku türünü seven izleyicileri için filmi ise Mahluk oldu.

Filmin konusu…

Mahluk filmi kan davalı iki aileye mensup Seher ve Kerim’in aşkının önüne geçmek için yapılanları konu alıyor.

Kan davasından dolayı ailesini kaybeden ve tek başına köyde yaşamını sürdüren Kerim, köy halkı tarafından sevilen bir gençtir. Kan davalı olduğu ailenin kızı Seher’e gönlünü vermiştir. Seher, kan davası sebebiyle babasını kaybetmiştir ve annesiyle yaşamını sürdürmektedir. Bu birlikteliğe karşı çıkan Seher’in annesi öylesine bir durum içerisindedir ki gerekirse kızının bile canına kıyması göze almıştır.

Flaşbellek

Derviş Zaim’in imzasını taşıyan Flaşbellek filmi, Esad rejiminin ordusunda fotoğrafçılık yapan Ahmet’in gördüklerini vicdanına yedirememesi ve ardından gelişen olayları konu alıyor.

Şeytanın Kitabı

Haftanın korku türündeki ikinci filmi olan Şeytanın Kitabı, izleyicileri bu hafta korku türüne doyuracak gibi duruyor. Şeytanın Kitabı’nda her sene olduğu gibi tatil için yazlıklarına giden Yeşim, Tamer ve 10 yaşlarındaki kızı Defne’nin başından geçen sıra dışı olaylar konu ediniliyor.

Komplo

Haftanın son filmi ise Komplo. Komplo John Wick, Greenland ve Sıcarid gibi filmlerin yapımcısı Chris Pine imzalı.

Filmin konusu…

Filmde, borç içerisinde bütün seçenekleri bitmiş ve ailesini geçindirmeye ilişkin çaresiz kalmış olan Harper’ın Komplo filminde özel bir yeraltı askeri gücüyle imzalamış olduğu sözleşmenin ardından kendisini tehlikeli bir komplonun içinde bulması ve ardından gelişen olayları konu alıyor.

Yorumlar (0)