Bakan Akar: Ukrayna'nın egemenliğini destekliyoruz!

İtalya ve İngiltere'nin savunma bakanları ile üçlü toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ukrayna'nın egemenliğini destekliyoruz. Bunu açık şekilde ifade etmeye devam edeceğiz. Bölgede istikrar ancak ateşkesle sağlanabilir." dedi.

GÜNDEM 09.04.2022, 00:36 09.04.2022, 00:43 Hakan Öksüz
Bakan Akar: Ukrayna'nın egemenliğini destekliyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile toplantı yaptı. Toplantının ardından üç mevkidaş kameraların karşısına geçti.

"Ukrayna'nın egemenliğini destekliyoruz." diyen Bakan Akar, "Bunu açık şekilde ifade etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Ukrayna'daki son durumu yakın şekilde takip ettiklerini kaydeden Akar, "Artık can kaybının olmamasını ve sivil kayıpların yaşanmamasını istiyoruz. Bunun için ateşkese ihtiyaç var. Bölgede istikrar ancak ateşkesle sağlanabilir. Toplantıda diplomasi yolunun açılabileceğini konuştuk." ifadelerini kullandı.

Ben Wallace: "Türkiye, Karadeniz'in koruyucusu"

NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları olarak yaptıkları toplantının son derece önemli olduğunu belirten İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna konusundaki duruşlarının değişmediğini ifade etti. Ukrayna'da işlenen savaş suçlarını kınama konusunda fikir birliğinin devam ettiğini aktaran Wallace, "Montrö'yü uygulayan Türkiye'nin, Karadeniz'in koruyucusu olduğunun bilincindeyiz." dedi.

Lorenzo Guerini: "Bu suç, tüm insanlığa karşı işlendi"

Kramatorsk tren garında bugün yaşanan katliamdan dramatik görüntüler geldiğini hatırlatan İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini, bu suçun tüm insanlığa karşı işlendiğini belirtti. Rus saldırganlığını toplu şekilde kınadıklarını aktaran Guerini, "Ukrayna toplumunu yalnız bırakmamız söz konusu değil. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması için desteklerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)