Beterböcek (Beetlejuice) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

1988 yapımı Amerikan fantastik komedi filmi Beetlejuice yani Beterböcek’in konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 11.01.2021, 15:54
Beterböcek (Beetlejuice) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Michael McDowell’ın kendi hikayesinden senaryolaştırdığı Beetlejuice yani Beterböcek filmi, 1988 yılında izleyici karşısına çıkmış Amerikan fantastik bir komedi filmidir.

Hollywood’un efsane yönetmeni Tim Burton’un yönettiği film, Barbara ve Adam Maitland çiftine odaklanıyor. Ölüp, evlerine hayalet olan Barbara ve Adam’ın tuhaf macerasını konu edinen film, Danny Elfman tarafından müziklendi. Michael Keaton, Alec Baldwin ve Geena Davis’in başrollerini paylaştığı film, izleyicisini 1988 prodüksiyonu ile fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.

Michael Bender, Larry Wilson ve Richard Hashimoto yapımcılığında yola çıkan film, Thomas E. Ackerman’ın görüntü yönetmenliğinde sinemaseverlerle buluştu.

Beterböcek (Beetlejuice) konusu

Yeni evlenmiş bir çift olan Barbara ve Adam Maitland, Winter River'daki pastoral bir  kır evinde yaşamaktadırlar. Birbirlerine deli gibi aşık olan Barbara ve Adam, bir gün bir geziden arabayla eve doğru gitmektedirler. Yolda bir köpeğe çarpmamak için köşeden giden araçla birlikte yuvarlanıp kaza geçirirler. Hayatlarını kaybeden Barbara ve Adam, kendilerini bir anda hayalet olarak evlerinde bulurlar. 

Evlerini terk etmeye çalışan Barbara ve Adam,  kum solucanlarıyla dolu yabancı bir çöle adım attıklarını keşfederler. Hayalet olduklarını anlayan ikili, çaresiz evden çıkamaz. Evleri satılır ve eve yeni bir aile gelir. Sinir bozucu kişilerden oluşan aile için Barbara ve Adam, aileyi korkutup kaçırmaya çalışacaklardır. Yeterince korkutucu olmadıklarını anlayan çift,  Beetlejuice’dan yardım isteyeceklerdir. Ancak buna pişman olmaları geç olmayacaktır…

Beterböcek (Beetlejuice) oyuncu kadrosu 

Filmin baş karakteri Betelgeuse’a Michael Keaton hayat veriyor. Adam Maitland karakterini Alec Baldwin canlandırırken, Barbara Maitland’ı Geena Davis canlandırıyor.

Charles Deetz karakterini Jeffrey Jones,Delia Deetz karakterini Catherine O'Hara, Lydia Deetz karakterini Winona Ryder, Juno olarak Sylvia Sidney, Maxie Dean karakterini Robert Goulet, Bernard karakterini ve Dick Cavett, Otho karakterini ise Glenn Shadix canlandırıyor.

IMDB’de Beterböcek (Beetlejuice)

IMDB, Betetlejuice filmine, 10 üzerinden 7,5 puan verdi.
Yaklaşık 15 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 8,030,897 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Beterböcek (Beetlejuice) izle

Beterböcek (Beetlejuice) Fragmanı

Yorumlar (1)
Zafer 3 yıl önce
Hasılat a göre zarar etmiş. Ama yanlışlık olmalı rakamlarda