Zeytinin kendisi, yağı ve şimdi de çayı..

Zeytin ağaçlarıyla bilinen Balıkesir’de zeytin hasadı gerçekleştiren çiftçiler pandemi döneminde daha da ön plana çıkan zeytin çayını tüketiyor.

TARIM 11.01.2021, 16:13 12.01.2021, 09:34
Zeytinin kendisi, yağı ve şimdi de çayı..

Günümüzde çok bilinmese de zeytin ağaçlarından zeytin toplayan kişiler ağacın yaprağından da çay demleyip içmesi alışkanlığı eski zamanlara dayanıyor. Bu alışkanlık belki de ileride yeni bir sanayinin doğmasına sebep olabilir.

İşte ülkemizin önemli zeytin üretim alanlarından Balıkesir Burhaniye’de hasattaki işçiler arazide zeytin yaprağını içmeye başladı.

“Çay masrafımızı zeytin yaprağı sayesinde azalttık”

Son günlerde zeytin yaprağının çok kullanılır olduğunu ifade eden Nurettin Erdem, zeytin yaprağıyla çay masrafının azaldığını kaydetti.

Burhaniye’de zeytin hasadı sürerken zeytin yaprağı çayının faydasını da duyan birçok işçi tarafından zeytin yaprağı çayı içilmeye başlandı.

“Molalarda bolca içiliyor”

Nurettin Erdem zeytin yaprağı çayını çok uzun zamandır tükettiklerini söyleyerek, molalarda bolca zeytin yaprağı çayı içildiğini ifade etti. Erdem, zeytinin çok şifalı bir bitki olduğunu söyleyerek, “Yöremizin zeytin hasadı sürüyor. Zeytinin ve zeytinyağının çok faydalı olduğunu zaten biliyoruz. Koronavirüs pandemisi zamanında da zeytin yaprağı oldukça ön plana çıktı. Bu yüzden hasat esnasında mola verdiğimiz zaman çay değil zeytin yaprağının suyuyla çay yapıyoruz. Evimizde de bunu kullanıyoruz. Ancak son dönemlerde tarlalarda zeytin yaprağı çayı içen kişi sayısında artış görüldü.

Yorumlar (0)