Balkan Panorama Film Festivali, yedinci yılında sinemaseverlerle buluşacak!

Yedinci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Balkan Panorama Film Festivali, İzmir’in Buca ilçesinde düzenlenecek. 27 Eylül ve 3 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan festivale film başvuruları ise, 23 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2021, 14:40 09.05.2021, 18:11
Balkan Panorama Film Festivali, yedinci yılında sinemaseverlerle buluşacak!

Geçtiğimiz yıl salgın gölgesinde gerçekleştirilen ve bu yıl da düzenlenmesi planlanan Balkan Panorama Film Festivali, yedinci yılında izleyicileriyle buluşuyor. Bu yılki tarihlerini açıklayan festival, 27 Eylül ve 3 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’in Buca ilçesinde düzenlenecek olan festival, gelecek yıllarda pandemiye göre tarihlerini düzenleyecek. İlk yıllarında ilkbahar aylarında gerçekleştirilen festival, salgın nedeniyle tarihlerinde değişim yapmıştı. 



Ödül sayısı 10’a çıkarıldı

Bu yıldan itibaren Avusturya ve İtalya’nın katılmasıyla beraber on altı tane ülkenin birden katılımcı ülke olacağı Balkan Panorama Film Festivali, ödül sayılarında da değişime gitti. Geçtiğimiz yıllarda dört dalda ‘Sarı Şemsiye’ ödülü veren festival; bu yıl En İyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu gibi dallarda eklemeler yaptı. Böylece on dalda ödül verme karar alan Balkan Panorama Film Festivali’nin bu yılki danışma kurulunda ise usta aktör Ediz Hun başta olmak üzere; Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Milcho Manchevski, İgor Galo, Lazar Ristovski ve Rade Šerbedžija bulunuyor.



Son başvuru tarihi: 23 Mayıs 2021

Balkan Panorama Film Festivali’nin yarışma dışı ve yarılma bölümlerindeki film alımları için son başvuru tarihini de açıkladı. Festivalin web sitesi üzerinden yapılabilecek olan başvurular, 23 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.  18 Haziran’da ise film seçkisini açıklamayı hedefleyen festival, Ulusal ve uluslararası dalda  En İyi Uzun Metraj Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kısa Metraj Film ödülleri ile toplamda 10 ödül verecek. 

Yorumlar (0)