Ezel Akay’dan yeni film: Osman Sekiz’in çekimleri tamamlandı!

Geçtiğimiz yıl çektiği ‘9 Kere Leyla’ filmini, salgın nedeniyle dijital platforma veren ve genel olarak filmle ilgili eleştiriler alan Ezel Akay, yeni filmi ‘Osman Sekiz’in çekimlerini tamamladı. Başrollerinde Begüm Birgören, Kemal Uçar ve Tim Seyfi’nin yer aldığı film için 1,5 yıl hazırlanan Akay, Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirecek. 

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2021, 15:22 10.05.2021, 11:41
Ezel Akay’dan yeni film: Osman Sekiz’in çekimleri tamamlandı!

‘Neredesin Firuze’, ‘Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?’ ve ‘7 Kocalı Hürmüz’ gibi filmleriyle bilinen usta yönetmen ve oyuncu Ezel Akay, yepyeni bir filmle daha sinemaseverlerle buluşuyor. Son filmi ‘9 Kere Leyla’yı vizyona sokmayı planlayan, ancak pandemi nedeniyle sinemaların kapanmasından sonra dijital platformda yayınlayan Ezel Akay, bol eleştiri almıştı. Ancak 1,5 yıldır bir ön hazırlık yaptığı ‘Osman Sekiz’ filmini çekmeye karar veren Ezel Akay, filmin çekimlerini tamamladı.



Sinemada izleyicilere sunmayı hedefliyorlar

Başrollerini Begüm Birgören, Kemal Uçar ve Tim Seyfi’nin paylaştığı ‘Osman Sekiz’ filmi için ‘ilkleri barındıran film’ açıklamasını yapan Ezel Akay, Ömer Kaya ile bir araya gelerek sinemada film izlemeyi özleyenler için bir film yaptıklarını belirtiyor.



Önümüzdeki dönemlerde sinemaların açılmasını hedefleyerek bu filmi yaptıklarını söyleyen Akay, filmde dışarı çıkmaktan çok korkan bir karakter olduğunu ve karakterin beraber yaşadığı beş kişi ile beraber bir köşkte yaşadıkları maceraya odaklanıldığını belirtiyor.



Filmin kamera arkası da bir belgesel olacak

Film için eski bir konak tadilat ettirilirken, ayrıca yapımcı Ömer Kaya yüksek bir bütçe de harcandığını belirtiyor. Estetik anlamda sağlam bir set hazırladıklarını söyleyen Kaya, filmde muhteşem görüntüler çıktığını söylüyor. Dört kamerayla beraber filmin efektleri, dekoru ve hikayesi kadar her şeyin bir senaryo haline geleceğini de belirten Kaya, belgeselin yönetmenliğini Melih Ekinci’nn yaptığını söyledi.



Filmin belgeselinin de ayrıca sinema öğrencileri için ders niteliği taşıdığı da belirtilirken, Ezel Akay ve Ömer Kaya da filmi bir an önce sinemaseverlerle buluşturmak istediklerini söylüyor.

Yorumlar (0)