Ankara’da Kadın Oyunları Festivali, perdelerini açtı!

Yeniden normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber yapılan ilk fiziki kültür-sanat etkinliklerinden biri olan “Kadın Oyunları Festivali”, Ankara’da perde açtı. “Frida” oyunuyla başlayan festivalde, sosyal mesafe gereği boş bırakılan koltuklara, cinayetlere kurban giden kadınların fotoğrafları konuldu.

KÜLTÜR-SANAT 06.03.2021, 11:24 07.03.2021, 09:19
Ankara’da Kadın Oyunları Festivali, perdelerini açtı!

Ankara’nın köklü tiyatro kurumlarından Ankara Sanat Tiyatrosu, Bilkent’teki AST Sahnesi’nde “Kadın Oyunları Festivali” ni başlattı. Normalleşme süreciyle beraber Ankara’da düzenlenen ilk kültür-sanat etkinliği olan “Kadın Oyunları Festivali” kapsamında ilk oyun “Frida”, tiyatroseverlerle buluştu. 27 Mart tarihine kadar sürecek olan festival hakkında, AST Koordinatörü ve Festival Genel Direktörü Hasan Aldemir bilgi verdi.

Boş koltuklarda, cinayete kurban giden kadınların fotoğrafları bulunuyor

Aldemir, salgın öncesinde festivali yapmayı düşüncüklerini fakat salgın nedeniyle rtelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Yeniden normalleşmeyle beraber festivali hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten Aldemir, festivalle birlikte sanata ve kadın mücadelesine destek olmayı hedeflediklerini ve festival seçkisine kattıkları oyunların kadın sorunlarına değinen türde olduklarını dile getirdi.


Festival oyunlarına girişte maske, ateş ölçümü ve sosyal mesafeye de dikkat ediliyor. Ayrıca, sosyal mesafe kuralları nedeniyle boş bırakılan koltuklara ise, toplumsal farkındalık yaratmak isteğiyle, cinayete kurban gitmiş tüm kadınların fotoğrafları konuldu. Bu koltukların da satışa açıldığını belirten AST, koltukları alanlardan elde edilecek gelirle “Mor Çatı" ve "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" na bağışta bulunulacak.

‘Frida’ oyunun başkentlilerle buluşturmaktan dolayı çok mutlu oldu

Festival kapsamında ilk oynanan  oyun ise “Frida” oldu. Bir oyuncunun ‘Frida’ olmaya çalışırken başından geçenleri anlatan tek kişilik oyunda, Elif Arman rol alıyor. Arman, festival kapsamında başkentlilerle buluşmaktan çok mutluluk duyduğu belirtti. Festivalde ayrıca 9 Mart'ta "Dansöz", 10 Mart'ta "Evin Kokusu" ve  11 Mart'ta "Bernarda" oyunları sahnelenecek. Festival kapsamında Ayvalık’ta ise; 23 Mart'ta Nejat Uygur Sahnesi'nde sanatçı Sumru Yavrucuk'un "Shirley" ve 27 Mart'ta Ayça Bingöl'ün oynadığı  "Ben Anadolu" oyunları sahnede olacak.

Yorumlar (0)