Amerikalılardan Türk mutfağına yoğun ilgi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Washington'da düzenlenen Winternational etkinliğinde (uluslararası tanıtım etkinliği) Türk lezzetlerine yoğun ilgi gösterildi.

KÜLTÜR-SANAT 06.12.2019, 09:05
Amerikalılardan Türk mutfağına yoğun ilgi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin başkenti Washington'da Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Winternational Embassy Showcase" adı altında düzenlenen uluslarası tanıtım günlerinde, Türk simidi ve kahvesi binlerce katılımcıdan büyük ilgi gördü.

Ronald Reagan binasında düzenlenen ve birçok ülkenin Washington büyükelçiliğinin de katıldığı etkinliğin açılışını, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Marie Royce yaptı.

Türkiye'yi ve Türk kültürünü anlatan kitapçıkların yanı sıra simit, lokum, Türk çayı, Türk kahvesi ve kadayıf tatlısının da ikram edildiği stantta en çok da Türk simidi ilgi gördü. 

"Amerikan halkına en doğru şekilde hitap etmeye çalışıyoruz"

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington Müdürü Halid Bulut, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe 60'tan fazla ülkenin katıldığını söyledi.

Etkinlikte büyük ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington Müdürü Halid Bulut, "Büyükelçiliğimizin destekleri ile YEE olarak ülkemizi pek çok farklı ülkenin bulunduğu bir ortamda temsil ediyor ve ülkemizin en kıymetli değerlerini farklı kültürden insanlarla buluşturuyoruz. Katılımcıların gösterdiği ilgi gerçekten sevindirici, özellikle simide ve Türk kahvesine olan ilgi muhteşem." diye konuştu.

Etkinlikte binden fazla kişiye ulaştıklarını bildiren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington Müdürü Halid Bulut sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"YEE olarak yaklaşık 2,5 yıldır Washington'da faaliyet gösteriyoruz. Her türlü fırsatı pozitif bir şekilde kullanmak için çaba gösteriyoruz. Türkçe kurslarımız, mutfak, sinema programlarımız, güncel diplomasinin her türlü aracını kullanarak Amerikan toplumuna en doğru şekilde hitap etmeye çalışıyoruz. Burası da bizim için güçlü bir imkan oldu."

Yorumlar (0)