American History X konusu nedir, Netflix'te var mı?

American History X konusu nedir, Netflix'te var mı? American History X oyuncuları kimlerdir? American History X kaç dakika? American History X IMDB puanı ne kadar? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 25.10.2022, 13:11 26.10.2022, 09:12 Hakan Öksüz
American History X konusu nedir, Netflix'te var mı?

American History X filminin konusu hakkında araştırma yapan izleyiciler, American History X oyuncularının kim olduğunu da merak ediyor. American History X oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. American History X Netflix üzerinden izlenebilir mi? Film hakkında merak edilen detayları derledik.

American History X konusu

American History X konusu merak ediliyor. American History X filmi, siyahi bir uyuşturucu satıcı tarafından babası öldürülen Derek Vinyard adlı gencin, ırkçılığa yönelmesini konu ediniyor. Babasının intikamını almak isteyen Derek, Nazi diktatörü Adolf Hitler'in görüşlerinden etkilenir. Nazi sempatizanı bir örgütün üyesine dönüşen Derek Vinyard, kendisi gibi olmayan kişilere saldırı ve tacizde bulunur. 

Arabasını çalmak isteyen iki siyahiyi öldürerek hapse giren Derek'in düşünceleri yavaş yavaş değişmeye başlar. Ağabeyi Derek'i örnek alan Danny Vinyard, ırkçı fikirlerle büyür. Hapiste yaşadıkları nedeniyle görüşleri değişen Derek Vinyard ise artık kendisini Nazi olarak tanımlamamaktadır. Hapisten çıkan Derek'in, kardeşi Danny'deki değişimi gören Derek büyük bir pişmanlık duyar. Derek'in yeni hedefi, kardeşi Danny'yi faşist örgütün pençesinden kurtarmaktır.

American History X oyuncuları

American History X oyuncuları arasında en dikkat çeken isim Edward Norton'dır. Filmde canlandırdığı karakterle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not alan Edward Norton, ırkçı bir kişinin değişimini beyaz perdeye taşıdı. American History X oyuncu kadrosu bir hayli zengin. American History X oyuncularından bazıları şöyle;

  • Edward Norton - Derek Vinyard,
  • Edward Furlong - Danny Vinyard,
  • Ethan Suplee - Seth Ryan,
  • Fairuza Balk - Stacey,
  • Stacy Keach - Cameron Alexander,
  • Guy Torry - Lamont,
  • Elliott Gould - Murray,
  • Jennifer Lien - Davina Vinyard.

American History X kaç dakika?

Peki American History X kaç dakika? American History X, 1 saat 59 dakika sürmektedir. Tony Kaye'nin yönetmenliğinde çekilen filmin senaryosu, David McKenna tarafından kaleme alınmıştır.

American History X Netflix'te var mı?

American History X Netflix'te var mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. American History X filmi Türkiye'de Netflix üzerinden izlenemiyor. Film, Google Play üzerinden satın alınarak izlenebilir. American History X filmini torrent sitelerinden indirmek de mümkündür.

American History X IMDB puanı

American History X IMDB puanı merak ediliyor. Çok sayıda izleyici, IMDB puanına göre film seçiyor. American History X IMDB puanı 8,5'tir. Rotten Tomatoes adlı puanlama sitesinde American History X'in izleyiciler tarafından yüzde 96 oranında beğenildiği görülmüştür.

Yorumlar (0)