58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak belli oldu

Bu yıl 58.kez 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve sinemaseverlerin merakla beklediği Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film ile jürinin verdiği oylar ile belirlendi.

KÜLTÜR-SANAT 21.09.2021, 14:19
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden resmi olarak yapılan açıklamaya göre, 2 Ekim Cumartesi başlayacak olan festival için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dallarında en iyilerin belirleneceği ‘Altın Portakal’ ödüllerinin sahiplerine karar verecek jüri üyeleri açıklandı.

Buna göre, jüri başkanlığını, 1991'de çektiği ilk uzun metrajı ‘Devils’ ve 1994 yapımı ikinci uzun metrajı ‘Kargalar’ filmleri Crows ve Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan dünyaca ünlü Polonyalı yönetmen Dorota Kędzierzawska yapacak.

Diğer jüri üyeleri ise yine dünyanın yakından izlediği ünlü aktör Ali Suliman, İsveçli gazeteci Eva af Geijerstam, Fransız yapımcı Guillaume de Seille ve Bulgar oyuncu Margita Gosheva'dan oluşacak.

17 ülkeden 10 film yarışmada ter dökecek

Belçika, Brezilya, ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çekya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, İspanya, İsviçre, İtalya, Kosta Rika, Meksika, Monako ve Rusya ülkelerinin yapımları olan 10 film, Türkiye'de ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında sinema izleyicisiyle buluşma imkanına kavuşacak.

Yarışmada, Paz Fábrega'nın imzası bulunan ‘Aurora’, Clio Barnard'ın yazıp yönettiği ‘Ali ve Ava’, Alice Rohrwacher, Pietro Marcello ve Francesco Munzi tarafından hayata geçirilen ‘Gelecek’, Manuel Nieto Zas'ın ‘İşçi ve Patron’, Clara Roquet'in ‘Libertad’, Joaquin del Paso'nun ‘Tel Örgüdeki Delik’, Teemu Nikki'nin yarattığı ‘Kör Adam’ ile Florence Miailhe'nin ‘Yolculuk’, Fred Baillif'in ‘Aile’, Levan Koguashvili'nin ‘4. Sokaktaki Pansiyon’ filmleri en iyi olmak ve büyük ödüle uzanmak için yarışacak.

Yapılan incelemelerin ardından Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın kazanan eserleri ise 9 Ekim Cumartesi akşamı Antalya’da özel olarak gerçekleştirilecek festivalin kapanış ve ödül töreninde kamuoyu ile paylaşılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını üstleneceği efsane festivalin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu yapacak. Sanat yönetmenliğini ise Başak Emre yürütecek.

Yorumlar (0)