Brezilya Lideri Bolsonaro, New York'ta pizzacıya alınmadı: Sokak ortasında pizza yedi

Brezilya'nın aşı karşıtı lideri J. Bolsonaro, Kovid-19’a karşı aşı yaptırmadığı için New York'ta pizzacıya alınmadı. Bolsonaro, bunun üzerine pizzasını sokakta yemek durumunda kaldı.

DÜNYA 21.09.2021, 14:36
Brezilya Lideri Bolsonaro, New York'ta pizzacıya alınmadı: Sokak ortasında pizza yedi

Brezilya lideri Bolsonaro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentine gitti. 

Aşı karşıtı Bolsonaro, pizzacıya alınmadı

Aşı yaptırmayan ve Kovid-19 ile mücadele politikası eleştirilere neden olan Bolsonaro, şehirde gezdiği esnada aşı kısıtlamalarına takıldı.

New York'ta kapalı alanlarda yemek yiyebilmek için en az bir doz aşı koşuluna uymadığı için Bolsonaro, ABD’de yemeğini sokak ortasında yemek durumunda kaldı.

Turizm Bakanı sosyal medyadan paylaştı

Brezilya Turizm Bakanı G. Machado, Bolsonaro ile heyetindeki bakanların New York’ta bir sokakta pizza yerken çekilen bir görüntüyü Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Antikorlu olduğunu iddia ediyor

Bolsonaro, geçen sene Kovid-19’a yakalandığı için antikoru olduğunu öne sürerek aşı yaptırma niyetinde olmadığını açıklamıştı. Ancak bilim insanları, Kovid-19’u önlemede antikorların uzun vadeli bir rolü olduğu iddialarını reddediyor.

Bolsonaro, geçen sene aralık ayında televizyonda verdiği bir röportajda "Aşı olmayacağım. Hayatımın riskte olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu benim problemim" açıklamasını yapmıştı. 

En yüksek ikinci ölü sayısı

Brezilya'da 585 bini aşkın kişi salgın yüzünden yaşamını yitirirken, bu, dünyadaki en yüksek ikinci ölü sayısı olarak kayda geçti.

Yorumlar (0)