Zorla senet imzalatıp fuhuş yaptırdılar!

Başkent Ankara'da kadınlara zorla senet imzalatarak fuhuş yaptıran suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 15.12.2020, 12:26
Zorla senet imzalatıp fuhuş yaptırdılar!

Başkent Ankara'da maddi durumları iyi olmayan kadınları bularak zorla senet imzalatan ve zorla fuhuş yaptıran suç örgütünün mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 3 şahıs yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde, "İnsan ticareti yapmak, fuhşa zorlamak, fuhşa aracılık etmek, fuhuş için yer temin etmek" suçlarıyla ilgili olarak yapılan uzun zamanlı fiziki ve teknik takip çalışmaları sonucunda yeterli delil oluşunca Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda, suç örgütünün mensubu olan 3 şüpheli yakalanarak gözaltı uygulandı.

Suç örgütünün, maddi durumları kötü olan kadınlara yüksek tutarlı senet imzalattıkları, bu yolla borçlandırdıkları, ödeme güçlüğüne sürükleyip tehdit, baskı ve zor kullanarak  Ankara genelinde ayarladıkları farklı adreslerde zorla fuhuş yaptırdıkları ve bu şekilde haksız kazanç sağladıkları saptandı.

Zanlıların ev, iş yerleri ve fuhuş için ayarladıkları evlere, olası polis baskınına karşı binaların içerisine ve çevresine çok sayıda kamera yerleştirdikleri ve çevreyi izledikleri tespit edildi.

Zanlıların ev, işyeri ve fuhuş adreslerinde yapılan aramalarda ise fuhşa zorlanan kadınlara imzalatılan çok sayıda senet bulundu.

Örgüt üyeleri tarafından fuhuş amaçlı oluşturulan evlerde tutulan düzensiz göçmen durumundaki 9 Afganistan uyruklu kadın da yakalandı ve haklarında işlemlere başlandı.

Yorumlar (0)