Yunan basınından ‘Erdoğan’ vurgusu… “Çok tecrübeli”

Türkiye’nin NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç ve Finlandiya’yla imzaladığı anlaşma, Yunan basınının önemli gündem maddeleri arasında yer almaya devam ediyor. 

GÜNDEM 30.06.2022, 12:40
Yunan basınından ‘Erdoğan’ vurgusu… “Çok tecrübeli”

Tüm dünyada ses getiren anlaşma ile ilgili dikkat çekici bir makale yayımlayan ‘in.gr’ isimli Yunan haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madrid’deki başarılı temaslarına dikkat çekti. “NATO Liderler Zirvesi: Erdoğan ve diplomasi sanatı” başlığı ile yayımlanan makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllara dayanan bir tecrübesi olduğu ve bunu da çok iyi bir şekilde kullandığı aktarıldı. 

“Erdoğan bu konuda özel bir deneyime sahip”

Haber sitesinde yer alan yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili, “Recep Tayyip Erdoğan, hala uluslararası diplomaside kendine özgü sanatını sergilemeye devam ediyor. Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmiş bir görüntüye sahip olsa da, uluslararası alanda çok tecrübeli davranarak hangi hamleleri yapması gerektiğini biliyor. Erdoğan’ın bu konuda özel bir deneyime sahip olduğunu kabul etmek gerekir” ifadelerine yer verildi. 

“Türkiye istediğini aldı”

“Erdoğan’ın, belirlenen amaçlara ulaşma potansiyeline sahip bir lider olduğunu bazen aklımızdan çıkarıyoruz” ifadelerini kullanan haber sitesi, “Bu gerçek, Madrid’deki toplantılarda da bir kez daha gözler önüne serildi. Türk tarafı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı taleplerini tek tek sıralayarak istediklerini almayı bildi. Yunanistan ve Türkiye arasında devam eden sıkıntılı süreç, Türkiye’nin NATO bünyesinde ne kadar etkili olduğunu unutmamıza sebep oluyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)