Galatasaray gözünü Norveçli golcüye dikti! Henüz 22 yaşında…

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ediyor. 

SPOR 30.06.2022, 13:05 01.07.2022, 08:37
Galatasaray gözünü Norveçli golcüye dikti! Henüz 22 yaşında…

Gol yollarında sıkıntı yaşayan ve mutlaka bir santrfor transfer etmek isteyen Galatasaray yönetimi, geçen sezon Krasnodar forması giyen 22 yaşındaki genç golcü Erik Botheim transferine odaklandı. Rus kulübü ile sözleşmesini fesheden ve Avrupa’dan birçok kulüple temas halinde olan Norveçli futbolcunun da Türkiye’ye gelmeye sıcak baktığı iddia edildi. 

Bonservisi elinde

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebiyle Krasnodar’dan ayrılmak istediğini açıklayan Erik Botheim, FIFA’nın bu konuda futbolculara tanıdığı özel haktan yararlanarak sözleşmesini feshetmişti. Şu an kulüpsüz olan ve Avrupa’nın üst düzey liglerinden teklifler alan genç futbolcunun hangi kulübe imza atacağı merakla bekleniyor. 

14 maçta 7 gol, 6 asist

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon avro olan Erik Botheim, profesyonel kariyerine 2016 yılında ülkesinin Lyn kulübünde başladı. Rosenborg ve Stabaek formaları da giyen genç futbolcu, 6 ay önce Bodo Glimt’ten Rus kulübü Krasnodar’a 7,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Ukrayna savaşı sebebiyle kontratını fesheden Norveçli golcü, geçen sezon 14 maçta 7 gol ve 6 asist üreterek dikkatleri üzerine çekti. 22 yaşındaki futbolcu Galatasaray’ın yanı sıra İtalya, İskoçya ve İngiltere’den gelen teklifleri de değerlendiriyor.

Yorumlar (0)