Yeşilırmak’ta can çekişen balıkların görüntüsü yürekleri parçaladı

Türkiye’nin en büyük 3.nehri olan Yeşilırmak’ta objektiflere yansıyan görüntüler görenleri üzdü. Kıyıya vuran çok sayıda ölü balığın ve çırpınarak hayatta kalmaya çalışan balıkların çaresizliği yürekleri burktu.

GÜNDEM 03.10.2021, 14:44 04.10.2021, 11:56
Yeşilırmak’ta can çekişen balıkların görüntüsü yürekleri parçaladı

 Amasya’da merkeze bağlı Kızseki köyü ile bir HES regülatörü arasındaki alanda sıkışan balıkların yarı baygın halde suyun yüzeyine çıkmaya çalıştığını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hemen bölgeye gelerek incelemelere başladı. Hem sudan ve hem de balıklardan numuneler alarak nehrin farklı bölgelerinde ölçümler gerçekleştirildi. Bölgede yaşayan halk, balık ölümlerinin araştırılmasını istedi. 

Sebep oksijensizlik

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Numunelerin değerlendirilmesinin ardından çıkan sonuca göre; bölgede görülen balık ölümlerinin sudaki çözünmüş oksijen miktarının balıkların tolere edemeyeceği, yani yetemeyeceği değerlerin altına ani bir şekilde düşmesiyle oluşan ‘oksijen yetersizliğinin’ neden olduğu görülmektedir. Konuyla ilgili çalışmalarımız hassasiyet ve titizlikle devam etmektedir”   

Yorumlar (0)