Mitsubishi Electric Başkanı’ndan dikkat çeken istifa

Merkezi Tokyo’da bulunan ve yaklaşık 100 yıldır faaliyet gösteren Mitsubishi Electric şirketinin Başkanı Sakuyama Masaki tren ekipmanları denetlemelerinde tespit edilen hileli işlemler nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı.

DÜNYA 03.10.2021, 15:29
Mitsubishi Electric Başkanı’ndan dikkat çeken istifa

Dünya genelinde yaklaşık 138 bin 700 çalışanı bulunan ve 37,8 milyar dolar grup satışıyla dünya çapında 43 ülkede faaliyet gösteren dev Japon firmasında 2013 yılından beri başkan olarak görev yapan Sakuyama Masaki istifasını düzenlediği bir basın toplantısı ile duyurdu.

İstifasının nedenini yönetim ve fabrikalarda çalışanlar arasındaki irtibat kopuklukları olarak adlandıran Masaki, dev Japon firması Mitsubishi Electric’in ‘köklü değişikliklere’ ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ve "gözden kaçırılan incelemelerden kendimi sorumlu hissettim" açıklamasını yaptı.

Başkan Sakuyama, hem şirket görevinden hem de ülkenin en büyük iş lobisi olan Japonya İş Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Mitsubisti Electric’de üst düzey 2.istifa

İstifanın uzman heyetin raporu sonrasında yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Raporda firma çalışanları kalite kontrollerini dürüst prosedürlerle yapmadı. Nagazaki tesislerinde üretilen havalandırma sistemleri ve kompresörler otomatik olarak denetlendi. Gifu tesislerinde ise elektromanyetik şalterlerin kontrolünde hile tespit edildi. Buna göre, sertifikasyon kuruluşuna kayıtlı olanlar değil,  başka parçalar kullanıldı.

Mitsubishi Electric CEO’su Sugiyama Takeşi de temmuz ayında istifa etmişti. 

Sakuyama Masaki 2018 yılında Manisa’da Mitsubishi Electric’in Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikasının açılışına da katılmıştı.

Yorumlar (0)