Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü

Diyarbakır’da yediemin otoparklarından objektiflere yansıyan binlerce aracın görüntüleri görenleri şoka soktu. Bazı araçların toprağa gömülmeye başladığı da dikkatlerden kaçmadı.

GÜNDEM 07.10.2021, 12:45
Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü

Diyarbakır’dan objektiflere yansıyan görüntüler halkın yaşadığı ekonomik sıkıntının geldiği boyutları daha da gözler önüne serdi. Şehirde çeşitli nedenlerle yedieminlere bırakılan binlerce araç adeta çürümeye terk edildi. Türkiye genelinde 400 bin civarında aracın yediemin parklarında olduğu öğrenildi.

 Başta vergi ve kredi borcu nedeniyle yedieminlere bırakılan binlerce aracın hali yürekleri sızlattı. Yıllardır alınmayan araçlar toprağa gömülmeye başladı. Otopark işletmecileri göz göre milli servetin çürüdüğünü ve kendilerinin de mağduriyet yaşadıklarını belirterek bu sorunun çözülmesi konusunda yetkililerden yardım istedi.

 Park işletmecisi isyan etti

 Yediemin otoparkı işletmecisi Esat Güngörür konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bu parklarda belli sürenin üstünde bulunan araçların satılarak ekonomiye katkı sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Güngör, “Otoparkımızda tam 10 senedir alınmayan araçlar var. Bu araçlar sahipleri tarafından çürümeye terk edilmiş. Durum son derece vahim çünkü gözümüzün önünde milli servet çürüyor. Benim otoparkımda 800 araç bulunuyor. Yaptığım araştırmalarda Diyarbakır genelinde 6 bin, Türkiye genelinde ise 400 bin araç bu durumda.

Karayolları kanununa göre; bir araç çekildiğinden itibaren 180 gün boyunca alınmazsa trafik araç bilgilerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Emlak İl Müdürlüğü’ne göndermesi gerekiyor. Bu müdürlüklerin araçların satışını gerçekleştirmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki Milli Emlak uyuyor, bu görüntüler kimsenin umurunda değil. Türkiye genelinde yüzbinlerce araç aynı kaderi yaşıyor. Yetkililer ilgilensin, herkes rahatlasın” açıklamasını yaptı.

   

Yorumlar (0)