Yavuz gemisi, Haydarpaşa’da hazırlıklara başladı

Boğazdan geçiş hazırlıklarını tamamlamak için Haydarpaşa Limanı’na demirleyen Yavuz sondaj gemisi, havadan görüntülendi. 

GÜNDEM 16.08.2021, 13:47 17.08.2021, 09:53
Yavuz gemisi, Haydarpaşa’da hazırlıklara başladı

Kule söküm işlemi ve boğaz geçiş hazırlıkları gibi son işlemlerini yapmak üzere Haydarpaşa Limanı’na demirleyen Yavuz sondaj gemisi, havadan drone ile görüntülendi.  

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yapılan açıklamada, Yavuz sondaj gemisinin bu limanda hazırlıklarını tamamlamasının ardından Karadeniz’e doğru hareket edeceği belirtilmişti. 



Türkiye’nin 3 incisinden biri 

Türkiye’nin 3 sondaj gemisinden biri olan Yavuz sondaj gemisi, kurtarma römorkörleri eşliğinde geldiği Haydarpaşa Limanı’na 14 Ağustos’ta demirlemişti. İki gündür hareketsiz duran ve hazırlıkların da aralıksız devam ettiği gemideki hareketlilik, havadan drone ile görüntülendi. Hazırlıkların ne zaman biteceği ise bildirilmedi. 



Yavuz’un dünyada sayılı benzeri var 

TPAO tarafından “Milli Enerji ve Maden Politikası” kapsamında 2018 senesinde satın alınan ve ismi Yavuz olarak değiştirilen sondaj gemisi, büyük çapta bakım onarımdan geçtikten sonra ilk olarak Eskihisar sahilinde çalışmıştı. Gören herkesi büyüklüğü ile kendisine hayran bırakan gemiden dünya genelinde sadece 16 tane bulunuyor. 36 metre genişliğinde ve 229 metre uzunluğunda olan gemi, 51bin 283 groston ağırlığında. 

Yavuz sondaj gemisinin içinde dinlenme odaları, tam zamanlı doktor, 4 yataklı mini hastane, 210 yatak kapasiteli odalar, spor salonu ve sinema salonu bulunuyor. 

Yorumlar (0)