Kabil'den Türkleri getiren THY uçağı İstanbul Havalimanı'na indi

Türk Hava Yollarına ait bir tahliye uçağı, Afganistan’daki Türk vatandaşlarını alarak 11.45’te Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan yola çıktı ve 16.45'te İstanbul Havalimanı'na indi.

GÜNDEM 16.08.2021, 14:02 17.08.2021, 13:18
Kabil'den Türkleri getiren THY uçağı İstanbul Havalimanı'na indi

Kabil'den binen 324 yolcu Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen tahliye uçuşuyla İstanbul'a getirildi. Tahliye uçağı 16.45 sıralarında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında,  Kabil'den gelen Türk vatandaşlarına test yapılacak.

Bildirdikleri adreslerde karantinaya girecek olan Afganistan'dan gelen Türk vatandaşları, 7. günde yapılacak testin ardından negatif sonuç alırlarsa 10. günün sonunda karantinadan çıkabilecek.


THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tahliye yönelik açıklama yapmıştı

Taliban’ın başkent Kabil’e girmesinin ardından Afganistan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için girişimlerde bulunan Türk Hava Yolları, bir uçağı Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na göndermişti. 



TK 707 sefer sayısı ile Kabil’den havalanan THY uçağının kalkışına ilişkin bilgi veren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 11.45’te Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan yola çıktığını belirttip, uçuş ekibine teşekkürlerini iletti. 



Kabil’in düşüşünden sonra tüm seferler durduruldu 

Taliban’ın ilerleyişinden sonra Afganistan’a tüm seferlerini durduran THY, yalnızca bölgedeki Türk vatandaşlarını almak amacıyla Boeing-777-300 ER tipi uçağı Afganistan’a gönderdi. 

Yorumlar (0)