Yavaş'ın karşısına Ankara'da kim çıkacak? AK Partililerin seçtiği isim Gökçek'i de Soylu'yu da geride bıraktı

Ankara, Antalya, Mersin ve İzmir'de 2024 yerel seçimlerine yönelik anket çalışması yapıldı. Seçmenlerin şehirlerinde hangi adayı destekleyeceklerine ilişkin çalışma yapan ORC Araştırma şirketinin anketinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Ankara'daki AK Partili seçmenlerin yüzde 27,6'sı, mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u görmek istediklerini belirtti. Altınok'u ise yüzde 24,1 oranla Süleyman Soylu, ardından da yüzde 17,5 ile Melih Gökçek takip etti.

GÜNDEM 05.08.2023, 10:13 05.08.2023, 10:37
Yavaş'ın karşısına Ankara'da kim çıkacak? AK Partililerin seçtiği isim Gökçek'i de Soylu'yu da geride bıraktı

Yerel seçimlere ilişkin Ankara, Mersin, Antalya ve İzmir’de anket çalışması yapan ORC Araştırma'nın Ankara'daki AK Parti seçmenin başkan adayı ile ilgili verileri dikkatleri çekti. AK Partili seçmenlerin yüzde 27,6'sı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, yüzde 24,1'i Süleyman Soylu’nun, yüzde 17.5'i ise Melih Gökçek’in, Mansur Yavaş'ın karşısına aday olarak çıkmasını istediklerini söyledi.

Ankette Ankara detayı dikkat çekti

ORC Araştırma, Ankara, Antalya, Mersin ve İzmir'i kapsayan yerel seçim anket çalışması yaptı. 2700 katılımcı ile 27 Temmuz- 1 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze yapılan anketten Ankara'daki AK Parti seçmenine ilişkin çıkan sonuçlar ise dikkat çekiciydi.

Altınok, Gökçek ve Soylu’yu geride bıraktı!

Anket çalışmaları kapsamında katılımcılara, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sizce kim olmalı?" şeklinde soru yöneltildi. Ankara’daki AK Partili seçmenlerin yüzde 27,6'sı mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısında aday olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u görmek isterken, yüzde 24,1 ile Süleyman Soylu’yu, yüzde 17,5 ise eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i görmek istediğini belirtti.

Yorumlar (0)