Yargıtay’dan emsal karar! Mahkemenin hükmü bozuldu

Evinde çalışmaya başlayan temizlikçi kadının bir süre sonra hırsızlık yaptığından şüphelenen ev sahibi, odalara gizli kameralar taktırarak o anları kayıt altına aldı. Mahkeme yeterli delil olmadığını hükmederek temizlikçinin beraatine hükmetse de bu kararı Yargıtay bozdu. 

GÜNDEM 07.05.2022, 17:39 08.05.2022, 13:56
Yargıtay’dan emsal karar! Mahkemenin hükmü bozuldu

Edinilen bilgiye göre, temizlikçi olarak evde işe başlayan Ş.M. adlı kadın, bir süre sonra şüpheli hareketleri ile dikkat çekti. Evde sürekli ziynet eşyalarının ve paralarının azaldığını fark eden ev sahibi çift, odalara kamera taktırarak temizlikçi kadını takip etmeye başladı. 

Mahkeme, şüpheli şahsın beraatine hükmetti

Kamera kayıtlarını inceleyen çift, Ş.M.’nin odaları teker teker gezerek değerli eşya arayışında olduğunu, yatak odalarındaki cüzdanları da kontrol ederek para aradığını gördü. Görüntüler ile birlikte suç duyurusunda bulunan ev sahibi H.K. ve eşi, konuyu mahkemeye taşıdı. Yeterli delilin bulunmadığını açıklayan mahkeme, hırsızlık iddiası ile suçlanan Ş.M.’nin beraatine hükmetti. 

Yargıtay 6. Ceza Dairesi beraat kararını bozdu

Kararı temyize taşımaya karar veren çift, Yargıtay 6. Ceza Dairesi’ne başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay, emsal niteliğinde bir karara imza atarak kamera görüntülerinin delil niteliği taşıdığını kararlaştırdı. Görüntülerde Ş.M.’nin sürekli odaları inceleyerek cüzdanları karıştırması ve ev sahibi çifte ait ziynet eşyaların düzenli bir şekilde azalması sebebiyle kamera kayıtlarının delil teşkil edeceği vurgulandı. 

Yargıtay’ın karar metni yayımlandı

Yargıtay tarafından açıklanan karar metninde, “Odalara gizli kamera konarak şahsın kayıt altına alındığı görüntülerin hukuki açısından delil teşkil ettiği saptanmıştır. Ancak ortaya çıkan bu görüntüler kapsamında, geçmiş dönemde de H.’nin ziynet eşyalarında ve parasında düzenli olarak azalmalar meydana gelmesi bağlamında Ş.’nin hırsızlık yaptığı onaylanarak hakkında mahkûmiyet kararı verilemez. Ancak; şüpheli şahsın odaları gezip cüzdanları karıştırarak, içinde para olmadığını görünce aldığı yere bırakması bağlamında, teşebbüs noktasında hırsızlık niyetini kabul ederek kendisi hakkındaki mahkûmiyet kararı bu vesileyle verilebilir. Davaya bakan mahkemenin şüpheli hakkında beraat kararı bu vesileyle bozulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)