Zelenskiy'nin 'meşhur' poları, İngiltere'deki müzayedede rekor fiyata satıldı!

İngiltere’deki bir müzayedede Ukrayna lideri Zelenskiy'nin haki rengindeki poları, 90 bin sterline (yaklaşık olarak 111 bin dolara) satıldı.

DÜNYA 07.05.2022, 17:45 08.05.2022, 13:56
Zelenskiy'nin 'meşhur' poları, İngiltere'deki müzayedede rekor fiyata satıldı!

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's müzayede evinin organize ettiği müzayedede, Zelenskiy'nin haki rengindeki poları, İngiltere Başbakanı Johnson'ın, Kiev'e yaptığı ziyareti esnasında kendisine hediye edilen horoz biçimindeki çömlek sürahi ve Kiev Belediye Başkanı Klitschko'nun rehberliğinde bir Kiev turu satışa çıkarıldı.

Zelenskiy’nin poları 90 bin sterline satıldı

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Rusya ile süren savaşın başından beri giymiş olduğu haki rengindeki poları, Rusya’nın saldırısına karşı direnen Ukrayna'ya bağış amacıyla 50 bin sterlinlik açılış fiyatı sonrasında bir müzayedede 90 bin sterline satıldı.

Müzayedeyi yöneten İngiltere Başbakanı Johnson, "modern dönemlerin en inanılmaz liderlerinden biri" olarak Zelenskiy'i işaret ederek satışa çıkarılan parçaların paha biçilenden daha fazla fiyata gitmesi gerektiğini dile getirdi. Johnson, "İster Zelenskiy'nin 50 bin sterlinlik polarına teklif verin, ister Belediye Başkanı Klitschko ile Kiev turuna teklif verin, ben daha yüksek teklifler bekliyorum. Klitschko ile bir Kiev turu gerçekleştirdim, gerçekten güzel bir şehir. Buna fazlasıyla değer" değerlendirmesini yaptı. Johnson, "Dostlarım, bu gece Ukrayna'yı destekleyin, büyük antik şehir Kiev asla bir daha tehdit edilemez ve Ukrayna bir defa daha özgür ve bütün olabilir" sözlerini kullandı.

Zelenskiy’den Boris Johnson’a övgü

İngiltere Başbakanı B. Johnson'ın sunduğu ve Ukrayna’ya 1 milyon sterlin değerinde ekonomik yardımı amaçlayan organizasyonda, Ukrayna lideri Zelenskiy de video bağlantı yoluyla bir açıklama yaptı. Zelenski, Kiev'e ziyaret gerçekleştiren Johnson'ın "cesur davranışını" övgü dolu sözlerle yorumladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya ilişkin saldırıların ardından Johson’ın, Ukrayna parlamentosuna hitap eden ilk lider olduğunu ve İngiltere'nin Ukrayna'ya yardım gayretlerini "yoğunlaştırmayı sürdüreceğini" ifade etmişti. Ayrıca İngiltere, Rus birliklerini Ukrayna'dan püskürtmek için Ukrayna’ya yardım ve silah yollamıştı.

Yorumlar (0)