Yargıtay, polise "seni sürdürürüm" demeyi tehdit saymadı!

Yargıtay, polis memuruna sarf edilen "seni süründüreceğim" ifadesinin tehdit olmadığına karar verdi. Süründürmekle tehdit eden sanığın, polisin yerini değiştirme gücü ve yetkisine sahip olmadığı bildirildi. 

GÜNDEM 02.05.2020, 17:25
Yargıtay, polise "seni sürdürürüm" demeyi tehdit saymadı!

Bursa'da polis memurlarına direnen bir genç, "Benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdüreceğim." diye tehditte bulundu. 

Polis memuru, söz konusu gencin tehdidini mahkemeye taşıdı.

Asliye Ceza Mahkemesi, polis memuruna hakaret etmek ile suçlanan sanığı hem "görevi yaptırmamak için direnme" hem de "hakaret" suçundan mahkûm edilmesine karar verdi. Sanık avukatı, kararı temyiz etti.

Yargıtay 18. Ceza Dairesi, sanığa "hakaret" suçundan verilen cezayı doğru buldu. Fakat sanığa "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan verilen mahkûmiyet kararı ise yasalara aykırı bulundu.

Yargıtay tarafından verilen kararında, şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın polis merkezine getirildikten sonra mağdura karşı 'benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdüreceğim' demek suretiyle tehdit yoluyla direndiği gerekçesiyle mahkûmiyet kararı verilmiştir. Mağdurun beyanı ve olay tutanağı incelendiğinde, sanığın görevli polis memurunu görevinden sürdüreceğine yönelik olarak bu sözleri söylemiş olduğu, sanığın polis memurunun görev yerini değiştirme konusunda herhangi bir yetki ve gücü bulunmayıp, anılan sözlerinin tartışmanın bütünü ve söylendiği bağlam içinde değerlendirildiğinde tehdit niteliğinde olmadığı ve görevi yaptırmamak için direnme suçunu oluşturmadığının gözetilmemesi yasaya aykırıdır. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."
 

Yorumlar (0)