Yahudi mezarlığına saldırı! 5 kişi gözaltında

Beyoğlu'ndaki Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda 36 mezar taşı kırıldı. Saldırıyı “vandalizm” olarak tanımlayan Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, "Bu vandalizmi gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanmasını beklemekteyiz" sözleriyle olayı duyurdu. Öte yandan saldırıya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 15.07.2022, 17:40 15.07.2022, 17:40
Yahudi mezarlığına saldırı! 5 kişi gözaltında

İstanbul Hasköy Mezarlığı’nda Yahudilere ait olan toplam 36 mezara saldırı düzenlendi. Saldırıda özellikle mezar taşları kırılarak paramparça oldu. Olayın ardından bir açıklama yayımlayan Türkiye Hahambaşı Vakfı, “Kimliği belirsiz kişiler tarafından Hasköy’de bulunan mezarlığımıza gece yarısı saldırı düzenlenmiştir. Bölgedeki toplam 36 adet mezar taşımız hasara uğramıştır. Olay, tüm video kayıtları ve fotoğraflar eşliğinde resmi makamlara bildirilmiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanmalarını ve hak ettikleri cezayı çekmelerini arzuluyoruz” ifadelerine yer verildi. 

İbrahim Kalın, saldırıyı kınadı

Türkiye Hahambaşı Vakfı’nın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir açıklama yayımlayarak, saldırıyı gerçekleştiren şahıslara tepki gösterdi. Yahudi mezarlığına yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kalın, “Yahudi mezarlığına yönelik saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren zanlıların yakalanması için ilgili birimlerimiz vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Kutsal değerleri hedef alanlara, halk arasında huzursuzluk ve fitne çıkarmaya çalışanlara asla müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.

Zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor

Öte yandan saldırı sonrası polis ekipleri de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde, mezar taşlarının bulundukları yerden sökülerek sert bir cisimle kırıldığı belirlendi. Bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, zanlıları yakalamak için çalışmalara başladı.

5 kişi gözaltında

Öte yandan yaşanan son gelişmeyle birlikte saldırıyla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Saldırıyı düzenleyen kişilerden 5'inin de 18 yaşından küçük olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)