Kim Min Jae'den Fenerbahçelilere üzücü haber: Yeni takımı belli oldu

Fenerbahçe ile Fransa temsilcisi Rennes arasında haftalardır devam eden Kim Min Jae pazarlığı artık sona erdi. Fransız ekibi Rennes, Napoli'nin de devreye girmesiyle birlikte Fenerbahçe'nin istediği aşamaya geldi ve Koreli başarılı stoper için 18 milyon euro peşin ödemek için anlaşma sağladı.

SPOR 15.07.2022, 12:37
Kim Min Jae'den Fenerbahçelilere üzücü haber: Yeni takımı belli oldu

Fransa Ligue 1 temsilcisi Rennes’nin ısrarla peşinde olduğu Kim Min Jae transferinde artık sona gelindi. 

18 milyon euroluk anlaşma

Geçen sezon başında Fenerbahçe’nin, 3 milyon euroya Çin’den transfer ettiği 25 yaşındaki Güney Koreli defans oyuncusunun serbest kalma ücretini ödeyen Rennes, oyuncuyla gerçekleştirdiği görüşmelerde de olumlu netice aldı ve transferi tamamladı.

Haziran ayından beri transferi tamamlamak için çalışan Rennes, Fenerbahçe’nin, 18 milyon euroluk bonservis ücretinin taksitle değil peşin istemesi sebebiyle pazarlık halindeydi.

Önümüzdeki günlerde Kim Min Jae transferinin resmiyet kazanacağı düşünülüyor.

Napoli de çok istiyordu

İtalya Serie A temsilcisi Napoli’nin de Kim Min Jae ile ciddi bir şekilde ilgilenmesinden sonra Fransız temsilcisi, Fenerbahçe’nin isteğini kabul etti. Ayrıca Kim’i transfer etmek isteyen Napoli’nin 15 milyon eurodan fazla teklif vermemesi sebebiyle transfer gerçekleşmedi.

Fenerbahçe formasıyla 39 maça çıkan Kim Min Jae, bu maçlarda 1 gol attı. Performansıyla Fenerbahçelilerin adeta sevgilisi haline gelen Güney Koreli oyuncunun 2025’e kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunuyordu.

Genesio “Uğraşıyoruz” açıklamasını yapmıştı

Geçen hafta Rennes Teknik Direktörü Bruno Genesio’nun, takımının antrenmanının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kim Min Jae transferi ile ilgili konuşmuştu.

Çin’de birlikte çalıştığı Kim için uğraştıklarını söyleyen Genesio, “Farklı profilde bir oyuncu, tecrübe eksiği var biraz fakat tam olarak aradığımız özellikleri karşılıyor” sözlerini kullanmıştı.

Kim kadroya alınmadı

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Dinamo Kiev ile karşılaşacak olan temsilcimiz Fenerbahçe'nin, UEFA'ya bildirdiği oyuncu listesinde transfer görüşmeleri bitme aşamasına gelen Kim Min-Jae ile birlikte Luiz Gustavo, Meyer, Samatta, Marcel Tisserand, Caulker ve yeni transfer Tiago Çukur yer almadı.

Yeni transferler Joshua King, Willian Arao, Emre Mor, Lincoln Henrique ve Bruma ise UEFA kadrosunda yer buldu.

İşte UEFA’ya bildirilen oyuncu listesi

Fenerbahçe’nin UEFA'ya bildirdiği kadro şu şekilde:

Kaleci: Altay Bayındır, Ertuğrul Çetin

Savunma: Filip Novak, Serdar Aziz, Attila Szalai

Orta saha: Ferdi Kadıoğlu, Willian Arao, Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia, Diego Rossi, Dimitris Pelkas, Lincoln Henrique, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Bruma, Miha Zajc, Burak Kapacak, Miguel Crespo, Emre Mor, İsmail Yüksek

Forvet: Serdar Dursun, Mergim Berisha, Muhammed Gümüşkaya, Bright Osayi-Samuel.

Yorumlar (0)